06:28 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Δορυφορικές εικόνες που «δείχνουν» το λαθρεμπόριο συριακού πετρελαίου υπό την προστασία των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Δορυφορικές εικόνες που αποδεικνύουν ότι το πετρέλαιο από τη Συρία απεστάλη στο εξωτερικό υπό την προστασία Αμερικανών στρατιωτών, πριν και μετά από την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι εικόνες αυτές, σύμφωνα με το υπουργείο, δείχνουν ότι το πετρέλαιο «εξαγόταν μαζικά για επεξεργασία εκτός της Συρίας υπό την προστασία των αμερικανικών στρατευμάτων πριν και μετά την ήττα των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους».

Οχήματα μεταφοράς πετρελαίου συγκεντρώνονται κοντά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πόλη Ντέϊρ Εζ Ζορ της Συρίας.
© Φωτογραφία : Ministry of Defence of the Russian Federation
Οχήματα μεταφοράς πετρελαίου συγκεντρώνονται κοντά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πόλη Ντέϊρ Εζ Ζορ της Συρίας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Κονασένκοφ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις στρατιωτικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις ασφαλείας, προκειμένου να προστατεύουν φορτηγά που εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου στη Συρία. 

«Υπό την προστασία του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού και των εργαζομένων ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας, φορτηγά που μεταφέρουν καύσιμα από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της ανατολικής Συρίας διακινούνται λαθραία σε άλλα κράτη», ανέφερε.

Σχολιάζοντας τα σχέδια των ΗΠΑ να αναπτύξουν δυνάμεις στη Συρία για την προστασία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, τόνισε ότι ο στόχος που δηλώνει η Ουάσινγκτον δεν θα μπορούσε να απέχει πιο πολύ από την πραγματικότητα, ενώ χαρακτήρισε ληστεία «αυτό που κάνει τώρα η Ουάσινγκτον - καταλαμβάνοντας και κρατώντας υπό τον έλεγχό της με τη χρήση όπλων, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Συρία».

Την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ έκανε γνωστά τα σχέδια των ΗΠΑ να λάβουν μέτρα στο κοντινό μέλλον, προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους στην πόλη Ντέϊρ Εζ Ζορ της Συρίας και να αποτρέψουν την πρόσβαση των τρομοκρατών σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. 

Tags:
Συρία, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK