03:13 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
0 02
Βρείτε μας

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαιώνει την επιστροφή αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία, επιστρατεύοντας ως δικαιολογία την προστασία των πετρελαϊκών κοιτασμάτων από την «απειλή» του ISIS.

Την επιστροφή αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία επιβεβαίωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Η εκ νέου ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, αποσκοπεί στην προστασία των συριακών πετρελαϊκών κοιτασμάτων έναντι μίας πιθανής κατάληψης από το Ισλαμικό Κράτος ή άλλων «αποσταθεροποιητικών παραγόντων».

«Δεν θα συζητήσουμε λεπτομέρειες ή χρονοδιαγράμματα για λόγους ασφαλείας» τόνισε, επιπλέον, η ίδια πηγή, κληθείσα να σχολιάσει το χρονικό διάστημα παραμονής των αμερικανικών στρατευμάτων στην επαρχία Ντίερ εζ-Ζορ, όπου βρίσκονται τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Συρίας.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε πληροφορίες ότι ο αμερικανικός στρατός διασχίζει εκ νέου τα σύνορα Συρίας – Ιράκ, κατευθυνόμενος προς την Ντίερ εζ-Ζορ.

Το αμερικανικό κομβόι, μάλιστα, απαρτίζεται από 18 οχήματα, ενώ υποστηρίζεται από ζεύγος ελικοπτέρων «Απάτσι».

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από διάφορα βίντεο, τα οποία δημοσιεύθηκαν στα social media.

​Την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να έχει «μειωμένη παρουσία» στη Συρία, επικαλούμενος τον κίνδυνο οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις να πέσουν στα χέρια των τζιχαντιστών.

Η ανακοίνωση αυτή επήλθε λίγες ημέρες, μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου για ολική αποχώρηση των 1.000 στρατιωτών από την περιοχή της βόρειας Συρίας, εξέλιξη η οποία προλείανε την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης». 

Το Σάββατο, στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε δορυφορικές φωτογραφίες, σύμφωνα με τις οποίες Αμερικανοί στρατιώτες και μέλη ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας εμπλέκονται σε παράνομες εξαγωγές συριακού πετρελαίου από κουρδικές περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπ. Άμυνας Ρωσίας: Οι εικόνες που «δείχνουν» λαθρεμπόριο συριακού πετρελαίου υπό τη φύλαξη των ΗΠΑ

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
Tags:
Πετρέλαιο, ISIS, αμερικανικός στρατός, πόλεμος στη Συρία, Συρία, Κούρδοι, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK