ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Brexit (89)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να αποδεχθούν το βρετανικό αίτημα για παράταση του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου 2020, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Σε συμφωνία για παράταση του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου 2020 κατέληξαν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η ΕΕ των 27 συμφώνησε να αποδεχθεί το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για μια «ευέλικτη» επέκταση στο Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Κατά τον κ. Τουσκ, η απόφαση αναμένεται να επισημοποιηθεί γραπτώς.

Ωστόσο, το Λονδίνο θα μπορούσε να ολοκληρώσει το Brexit πριν από τον Φεβρουάριο, εάν το Κοινοβούλιο επικυρώσει τη συμφωνία άμεσα. Στην περίπτωση αυτή, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ την πρώτη ημέρα του μήνα μετά την επικύρωση της συμφωνίας του Μπόρις Τζόνσον.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία εξέπνεε στις 31 Οκτωβρίου, με το Λονδίνο να ζητεί παράταση, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων – αν και ενέκρινε επί της αρχής τη συμφωνία για το Brexit - απέρριψε το χρονοδιάγραμμα που κατέθεσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Αυτή η εξέλιξη «εξανάγκασε» τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου να αιτηθεί νέας παράτασης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για έξοδο από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

Ενστάσεις για την τρίμηνη παράταση είχαν εκφραστεί από τη Γαλλία, ωστόσο ο πρόεδρος της Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να παραδέχθηκε ότι δεν έβρισκε άλλους συμμάχους.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει προτείνει επίσης να διενεργηθούν εκλογές τον Δεκέμβριο, ωστόσο η αντιπολίτευση επέμεινε ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να παραχωρήσουν στη Βρετανία τρεις μήνες για να προετοιμαστεί για την αποχώρηση, αρνούμενη να υποστηρίξει νέες εκλογές στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

«Παγώνει» η κυκλοφορία των αναμνηστικών νομισμάτων για το Brexit

Έγγραφο της Κομισιόν: Παράταση του Brexit έως τον Ιανουάριο του 2020

Θέμα:
Brexit (89)

Σχετικά:

Έγγραφο της Κομισιόν: Παράταση του Brexit έως τον Ιανουάριο του 2020
Tags:
ΕΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ντόναλντ Τουσκ, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανική βουλή, Βρετανία, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK