10:27 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρέσβης της Τουρκίας στη Ρωσία Μεχμέτ Σαμσάρ επιβεβαίωσε στο Spunik ότι η χώρα του δεν βλέπει την ανάγκη να ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, μετά την υπογραφή μνημονίου κατανόησης με τη Μόσχα για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή.

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία εξέφρασε ο Τούρκος πρέσβης στη Ρωσία Μεχμέτ Σαμσάρ.

Μιλώντας στο Sputnik, ανέφερε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε στις 23 Οκτωβρίου ότι δεν διαβλέπει ανάγκη να ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή όπου διεξήχθη η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης».

Όπως πρόσθεσε, η τουρκική ανακοίνωση έγινε μετά από την επίτευξη συμφωνίας με τη Ρωσία.

«Είναι δύσκολο τώρα να προβλέψουμε πώς θα διεξάγονται οι κοινές περιπολίες. Αυτό θα αποφασιστεί ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, οπότε δεν θα ήθελα να πω τίποτα παραπλανητικό τώρα. Θα έχουμε κατανοήσει πώς θα γίνει αυτό τις ερχόμενες ημέρες», δήλωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψαν μνημόνιο 10 σημείων για κοινές ενέργειες για την επίλυση της κατάστασης στη βορειοανατολική Συρία στις 22 Οκτωβρίου στο Σότσι, μετά από μαραθώνια συνάντηση.

Βάσει της συμφωνίας, οι ρωσικές και συριακές δυνάμεις θα διευκολύνουν την απόσυρση των κουρδικών στρατευμάτων και των όπλων τους από την ασφαλή ζώνη των περίπου 30 χιλιομέτρων εντός 150 ωρών.

Μετά από αυτήν την προθεσμία, η Ρωσία και η Τουρκία θα περιπολούν από κοινού μια περιοχή βάθους 10 χιλιομέτρων δυτικά και ανατολικά των συνόρων, με εξαίρεση την πόλη Καμισλί.

Η ένταση στην περιοχή κλιμακώθηκε όταν η Άγκυρα ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση, η οποία ονομάστηκε «Πηγή Ειρήνης» στις 9 Οκτωβρίου.

Η επιχείρηση στόχευε την τρομοκρατική οργάνωση ISIS και την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κουρδική πολιτοφυλακή, την οποία η Τουρκία θεωρεί μέρος του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα.

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)

Σχετικά:

Πούτιν και Μέρκελ συνομίλησαν για Συρία
Υπ. Άμυνας Τουρκίας: Νεκρός στρατιώτης σε συγκρούσεις με τους Κούρδους στη Συρία
Ο αμερικανικός στρατός επιστρέφει στη Συρία για να... «προστατεύσει» πετρελαϊκά κοιτάσματα - Βίντεο
Tags:
Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στρατιωτική επιχείρηση, στρατιωτική επέμβαση, Τουρκία, Ρωσία, πρεσβεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK