ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας 36χρονος από το Νεπάλ, κατάφερε να σπάσει τα ρεκόρ όλων των προηγούμενων ορειβατών κατακτώντας τις 14 ψηλότερες κορυφές του κόσμου σε 7 μήνες.

Σε άψογη φυσική κατάσταση πρέπει να βρίσκεται ο 36χρονος Νιρμάλ Πούρτζα που κατάφερε να ανέβει στις 14 ψηλότερες κορυφές του κόσμου μέσα σε μόλις 7 μήνες.

Ο άνδρας ανέβηκε στην κορυφή Xixapangma  (ύψους 8.027 μέτρων), την τελευταία και 14η κορυφή του στην αποστολή, την Τρίτη και έσπευσε στο Twitter για να ανακοινώσει το επίτευγμά του.

Ο ορειβάτης ξεκίνησε την αποστολή του τον Απρίλιο του 2019 και ανέβηκε στο Everest, στο Kangchenjunga, στο Lhotse Annapurna, στο Dhaulagiri, στοο Manaslu, Makalu στο Νεπάλ μέσα στην άνοιξη προτού προχωρήσουμε στο Karakoram στο Πακιστάν.

Ο 36χρονος δεν είναι όμως άμαθος στα βουνά, όπως εξάλλου απέδειξε, αφού εργάζεται ως διασώστης ορειβατών, κάτι που χρειάστηκε να κάνει και φέτος σε δύο από τις κορυφές που βρέθηκε.

Ο πρώην κομάντο στο βρετανικού ναυτικού κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνταν μέσω crowdfunding και τελικά τα κατάφερε.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι όλα στη ζωή είναι δυνατόν μόνο με μια μετρημένη προσέγγιση και θετική σκέψη. Η στρατιωτική καριέρα μου είναι πια στο παρελθόν, θα προσπαθήσω να ξεπεράσω περισσότερα όρια και να βοηθήσω τους άλλους να προχωρήσουν στη ζωή τους, να συνειδητοποιήσουν τα όνειρά τους και να ξεπεράσουν τους περιορισμούς», έγραψε στο προσωπικό του ιστότοπο.

Φυσικά για το επίτευγμά του τον  έχουν ήδη συγχαρεί χιλιάδες κόσμου.

Tags:
ρεκόρ, Έβερεστ, Νεπάλ, ορειβασία, ορειβάτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK