ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Brexit (89)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι εκπληρώθηκε η προϋπόθεση που πρόβαλε το κόμμα του για να στηρίξει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Θετικό εμφανίζεται το Εργατικό Κόμμα για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη Βρετανία.

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν ανέφερε την Τρίτη ότι εκπληρώθηκε η προϋπόθεση την οποία έθετε το κόμμα του για να υποστηρίξει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

«Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία από την ΕΕ είναι τώρα εκτός τραπεζιού, συνεπώς σήμερα οι Εργατικοί θα στηρίξουν την πρόταση για γενικές εκλογές» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως πρόσθεσε, το κόμμα του ξεκινά «την πιο την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική εκστρατεία για πραγματική αλλαγή που έχει δει ποτέ η χώρα».

«Αυτή είναι μια ευκαιρία μιας γενιάς για να οικοδομήσουμε μια χώρα για τους πολλούς, όχι για τους λίγους. Τώρα είναι η ώρα», συνέχισε.

​Τη Δευτέρα, οι Βρετανοί βουλευτές είχαν απορρίψει τις γενικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, σε κρίσιμη ψηφοφορία που διεξήχθη στο βρετανικό κοινοβούλιο. 

Συνολικά 299 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης Τζόνσον και 70 ψήφισαν κατά. Ωστόσο, ο Τζόνσον δεν τα κατάφερε καθώς χρειαζόταν τα δύο τρίτα των 650 βουλευτών για να περάσει την πρότασή του.

Πάντως ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι θα φέρει νέο νομοσχέδιο για εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, που θα απαιτεί μικρότερη πλειοψηφία. 

«Πράσινο φως» από την ΕΕ για παράταση του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου

Τη Δευτέρα, τα κράτη μέλη της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για παράταση του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η ΕΕ των 27 συμφώνησε να αποδεχθεί το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για μια «ευέλικτη» επέκταση στο Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία εξέπνεε στις 31 Οκτωβρίου, με το Λονδίνο να ζητεί παράταση, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων – αν και ενέκρινε επί της αρχής τη συμφωνία για το Brexit - απέρριψε το χρονοδιάγραμμα που κατέθεσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τουσκ, Πρέμπεν Άμαν, ανέφερε ότι ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε τη συμφωνία του Ηνωμένο Βασιλείου σε παράταση του Brexit.

Θέμα:
Brexit (89)

Σχετικά:

«Όχι» του βρετανικού κοινοβουλίου στο αίτημα Τζόνσον για εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου
Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανική βουλή, Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον, σκληρό Brexit, Τζέρεμι Κόρμπιν, Εργατικό Κόμμα, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK