02:50 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο κολοσσός των social media Facebook ανακοίνωσε στις αρχές Οκτωβρίου ότι στόχευε να κάνει πιο διαφανείς τις σελίδες δείχνοντας τους επιβεβαιωμένους ιδιοκτήτες των λογαριασμών, επισημαίνοντας τις πληροφορίες που προέρχονταν από υπό κρατικό έλεγχο ΜΜΕ και διευκολύνοντας τους χρήστες να ξεχωρίσουν τις πολιτικές διαφημίσεις.

«Σήμερα, αφαιρέσαμε τρία δίκτυα λογαριασμών, σελίδες και ομάδες που εμπλέκονταν σε ξένη εμπλοκή – η οποία είναι συντονισμένη μη γνήσια συμπεριφορά εκ μέρους ξένου παράγοντα – στο Facebook και το Instagram. Προέρχονταν από τη Ρωσία και είχαν στόχο τη Μαγαδασκάρη, την Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής, τη Μοζαμβίκη, το Κογκό, την Ακτή Ελεφαντοστού, το Καμερούν, το Σουδάν και τη Λιβύη» αναφέρει το Facebook σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η εταιρεία αφαίρεσε 35 λογαριασμούς στο Facebook, 53 σελίδες, επτά ομάδες και πέντε λογαριασμούς στο Instagram που είχαν στόχο αφρικανικές χώρες.

«Εργαζόμαστε εντατικά για να εντοπίζουμε και να σταματούμε αυτού του τύπου τις ενέργειες γιατί δεν θέλουμε οι υπηρεσίες μας να χρησιμοποιούνται για τη χειραγώγηση ανθρώπων. Κατεβάζουμε τις σελίδες, τις ομάδες και τους λογαριασμούς στηριζόμενοι στη συμπεριφορά τους, όχι στο περιεχόμενο που ανεβάζουν. Σε κάθε μία από τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι πίσω από τις ενέργειες ήταν συντονισμένοι μεταξύ τους και χρησιμοποιούσαν ψεύτικους λογαριασμούς και αυτή ήταν η βάση για τις ενέργειές μας» αναφέρεται.

Στις 21 Οκτωβρίου, το Facebook διέγραψε τη σελίδα Arctic.ru του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων στην αγγλική γλώσσα με την ενέργεια να χαρακτηρίζεται από το πρακτορείο ως λογοκρισία.

Το Facebook ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι είχε αφαιρέσει 500 λογαριασμούς και σελίδες από το Ιράκ και την Ουκρανία για συντονισμένη μη γνήσια συμπεριφορά, σημειώνοντας ότι οι ιδιοκτήτες του λογαριασμού ανέβαζαν κυρίως θέματα εσωτερικής πολιτικής, ενέργειες του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ και μαχητών υπέρ του Ιράν.

Tags:
Rossiya Segodnya, Ρωσία, Instagram, Facebook
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK