19:03 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Η συριακή κυβέρνηση κάλεσε τους Κούρδους μαχητές στα βορειοανατολικά να ενταχθούν στον συριακό στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας για να απομακρύνουν «τον κοινό εχθρό» την Τουρκία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας είναι έτοιμες να δεχτούν τα μέλη και τις μονάδες που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτές από αυτές τις ομάδες και να διευθετήσει το καθεστώς εκείνων που δεν έχουν ενταχθεί στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και το επιθυμούν» αναφέρεται σύμφωνα με τον SANA.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υπό τους Κούρδους θα πρέπει να ενταχθούν στις τάξεις της μετά την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων των υποστηρικτών τους, ΗΠΑ, εντός του έτους.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε τις κουρδικές δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας, να ενταχθούν και δεσμεύτηκε να παράσχει υπηρεσίες στους κατοίκους στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η Τουρκία εξαπέλυσε επιχείρηση στις 9 Οκτωβρίου με υποτιθέμενο στόχο να πολεμήσει τους Κούρδους μαχητές και άρπαξε ένα μέρος των συριακών εδαφών. Μετά την απώλεια του βασικού τους συμμάχου, οι Κούρδοι προχώρησαν σε συμφωνία με τη Δαμασκό να στείλει στρατιώτες να περιπολούν τα σύνορα με την Τουρκία. Οι ΗΠΑ και η Τουρκία συμφώνησαν σε εκεχειρία 120 ωρών στις 17 Οκτωβρίου για να επιτρέψουν την απομάκρυνση Κούρδων μαχητών.

Όταν τελείωσε η πενθήμερη κατάπαυση πυρός, ο Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν σε απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων και κοινές περιπολίες στη ζώνη της επιχείρησης κατά μήκος των συνόρων.

Η διεθνής κοινότητα καταδίκασε την τουρκική επιχείρηση, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή και να εμποδίσει τις προσπάθειες για επίλυση της συριακής κρίσης.

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
Tags:
Κούρδοι, Τουρκία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK