01:48 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, στη Βουδαπέστη. Τι συζήτησαν για το ρωσικό αέριο.

Ως βασικό εταίρο για τη μεταφορά του ρωσικού αερίου στην Ευρώπη βλέπει την Ουγγαρία η Ρωσία, όπως διαμήνυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον Βίκτορ Όρμπαν, στη Βουδαπέστη.

«Βλέπουμε την Ουγγαρία ως έναν από τους βασικούς εταίρους στη διανομή της προμήθειας του ρωσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω τόσο των υπαρχουσών διαδρομών όσο και νέων διαδρομών» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Ρώσος πρόεδρος.

Πρόσθεσε δε, ότι η εμπλοκή στο project του TurkStream είναι «υψηλού ενδιαφέροντος» για την Ουγγαρία.

«Η συμμετοχή σ’ αυτό το project είναι υψηλής σημασίας για την Ουγγαρία σε όρους διασφάλισης της ενεργειακής ασφάλειας και ενίσχυσης του ρόλου της στην ευρωπαϊκή ενέργεια, γενικότερα» τόνισε, ενδεικτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουδαπέστη έχει επανειλημμένως εκφράσει ενδιαφέρον συμμετοχής στον TurkStream, κάτι το οποίο βρίσκει θετική και τη Μόσχα.

Όσον αφορά τη Συρία, ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε στις προσπάθειες πολιτικής επίλυσης της συριακής κρίσης, εξηγώντας τα εξής:

«Η Συνταγματική Επιτροπή, η οποία έχει δημιουργηθεί από τη Ρωσία και τους εταίρους της, θα διευκολύνει την πολιτική επίλυση της συριακής κρίσης» δήλωσε, χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.

Υπενθυμίζεται ότι η Συριακή Συνταγματική Επιτροπή θα συγκληθεί για πρώτη φορά την προσεχή Τετάρτη. Στις εργασίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προχωρούν οι εργασίες στη Βουλγαρία για τη δεύτερη γραμμή του TurkStream

Tags:
Ευρώπη, φυσικό αέριο, Ρωσία, Ουγγαρία, Βλαντίμιρ Πούτιν, Βίκτορ Όρμπαν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK