06:33 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας Έλληνας ανήλικος φέρεται να εμπλέκεται με το Ισλαμικό Κράτος, όπως αποκαλύπτει έκθεση των αμερικανικών αρχών για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών.

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών έχουν τεθεί περίπου 100.000 ανήλικοι - μεταξύ των οποίων και ενός Έλληνα - οι οποίοι φέρεται να έχουν σχέση με μέλη του Ισλαμικό Κράτος.

Οι αμερικανικές αρχές, συγκεκριμένα, έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν μητρώα της τζιχαντιστικής οργάνωσης, στα οποία περιλαμβάνονται ονόματα και στοιχεία ανηλίκων.

Πρόκειται για ανήλικους, οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι ως «εξαρτώμενα μέλη του ISIS» και οι οποίοι έχουν σχέση με τουλάχιστον έναν ενήλικα που λάμβανε χρήματα από το Ισλαμικό Κράτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 16% αυτών των παιδιών, έχει γεννηθεί μετά τον Ιούνιο του 2014, δηλαδή μετά την ίδρυση του Χαλιφάτου.

Λίστα των ΗΠΑ με ανήλικους που σχετίζονται με τον ISIS
© Φωτογραφία : Combating Terrorism Center
Λίστα των ΗΠΑ με ανήλικους που σχετίζονται με τον ISIS

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή του Κέντρου Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας (CTC), η συντριπτική πλειοψηφία είναι ιρακινής καταγωγής.

Πάντως, οι υπό έρευνα ανήλικοι κατάγονται από 57 διαφορετικές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, καθώς στο μικροσκόπιο βρίσκεται και ένας Έλληνας.

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών έχουν κάνει, κατά καιρούς, λόγο για μέλη του ISIS, τα οποία χρησιμοποίησαν την Ελλάδα ως «πέρασμα» για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Δύση.

Μόλις το καλοκαίρι, άλλωστε, συνελήφθη ένας ύποπτος τζιχαντιστής στην Κω, ο οποίος έφθασε στο νησί του Αιγαίου με βάρκα, στην οποία επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες.

Tags:
ανήλικοι πρόσφυγες, ανήλικος, ανήλικη, τζιχαντιστές, Ελλάδα, Ελλάδα, Ισλαμικό Κράτος, ισλαμικό κράτος, ISIS, ISIS, ISIS
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK