23:20 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αμερικανικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση «εξουδετέρωσης» του πρώην επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους.

Βίντεο και φωτογραφίες από την ειδική επιχείρηση των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, έδωσε στη δημοσιότητα ο αμερικανικός στρατός.

Στο πλαίσιο ειδικής συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής των κεντρική διοίκησης (US Central Command), Φρανκ ΜαΚένζι, έδωσε μια σειρά πληροφοριών για την πρόσφατη επιχείρηση στη βόρεια Συρία, στην οποία «εξουδετερώθηκε» ο μέχρι πρότινος ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους.

​«Ο Μπαγκντάντι αποτέλεσε υποκείμενο έντονης προσπάθειας, προκειμένου να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη» επανέλαβε ο ΜαΚέντζι, ο οποίος δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού σχεδίου των ΗΠΑ.

Αποκάλυψε δε, ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν αρκετά παιδιά και τέσσερις γυναίκες, όπως και δύο άνδρες.

​«Ο ηγέτης του ISIS υποχώρησε σ’ ένα τούνελ μαζί με δύο παιδιά. Εκεί ενεργοποίησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά, από το οποίο σκοτώθηκαν και οι τρεις».

Επιβεβαίωσε δε, ότι η σορός του Μπαγκντάντι «ερρίφθη στη θάλασσα εντός 24 ωρών από τον θάνατό του, όπως ορίζει ο στρατιωτικός νόμος».

​«Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε άριστα, υποδηλώνοντας τη δέσμευση των ΗΠΑ για την καταστροφή του ISIS» συνέχισε ο ΜαΚέντζι.

Και πρόσθεσε: «Όσοι σχεδίασαν και εκτέλεσαν την επιχείρηση είναι επαγγελματίες και εστιάζουν στην αποστολή τους, πέραν της δόξας και της αναγνώρισης»

«Προσηλωμένοι άνθρωποι έκαναν μια σκληρή, επικίνδυνη δουλειά. Και την έκαναν καλά» κατέληξε ο επικεφαλής του αμερικανικού στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου, στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας, και είχε ως στόχο την εξουδετέρωση του πρώην ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

Tags:
ΗΠΑ, αμερικανικός στρατός, Αμερικανικός στρατός, στρατιωτική επιχείρηση, επιχείρηση, δολοφονική επίθεση, δολοφονία, ISIS, ISIS, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, ισλαμικό κράτος, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK