10:41 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μετά τον υπουργό Οικονομίας, Εμπορίας και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, την παραίτηση του υπέβαλε στον Σίνζο Άμπε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, την Πέμπτη (31/10), στη σκιά εκλογικού σκανδάλου.

Η Ιαπωνία βιώνει μια πρωτοφανή πολιτική δίνη καθώς, μέσα σε λίγες ημέρες, δύο υπουργοί της κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε υπέβαλαν τις παραιτήσεις του λόγω εκλογικού σκανδάλου.

Την αρχή έκανε, την περασμένη Παρασκευή (25/10), ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίας και Βιομηχανίας, Ίσου Σουγκαουάρα, ύστερα από ισχυρισμούς σχετικά με δωροδοκία ψηφοφόρων στην περιφέρειά του.

Τον ακολούθησε, σήμερα (31/10), ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κατσουγιούκι Καβάι, που παραιτήθηκε στη σκιά σκανδάλου στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η σύζυγός του, αφού πιθανολογείται ότι παραβίασε τον εκλογικό νόμο της Ιαπωνίας. Συγκεκριμένα, της χρεώνεται υπέρογκη χρηματοδότηση της εκστρατείας της για την Άνω Βούλη με το κόμμα του Σίνζο Άμπε.

Ο Καβάι, σύμφωνα με το NHK, δήλωσε: «Η εμπιστοσύνη του κοινού προς το νόμο δεν πρέπει να υπονομεύεται. Μόλις υπέβαλα επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε».

Από την πλευρά του, ο Σίνζο Άμπε έχει απολογηθεί στον ιαπωνικό λαό, λέγοντας: «Είμαι ο άνθρωπος που έκανε αυτόν τον διορισμό και αισθάνομαι την ευθύνη μου. Προσφέρω τη συγγνώμη μου στον ιαπωνικό λαό».

Διαβάστε ακόμα:

Η λιτή και σύντομη τελετή ενθρόνισης του αυτοκράτορα Ναρουχίτο - Βίντεο

Tags:
υπουργός, παραίτηση, Ιαπωνία, Σίνζο Άμπε
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK