00:13 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πολιτικός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, 64 ετών, υπηρετεί ως πρόεδρος της Κομισιόν από το 2014. Υπηρέτησε ως 23ος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου από το 1995 έως το 2013 και είχε επίσης διατελέσει υπουργός Οικονομικών από το 1989 έως το 2009.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για ανεύρυσμα στις 11 Νοεμβρίου, φέρονται να ανέφεραν σύμβουλοί του.

Ο Γιούνκερ φέρεται ότι επρόκειτο να αποχωρήσει από την προεδρία της Κομισιόν την Παρασκευή, ωστόσο, η αλλαγή να αναβλήθηκε καθώς η διάδοχός του Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν εξασφάλισε τη στήριξη του Ευρωκοινοβουλίου.

Στις αρχές Οκτωβρίου, ο Γιούνκερ δήλωσε ότι η παρατεταμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για τους όρους αποχώρησης του Brexit έφεραν επιτέλους αποτελέσματα. Νέα συμφωνία επετεύχθη αντί εκείνης με τη Μέι και προέβλεπε την εγκατάλειψη του αμφιλεγόμενου backstop για τα ιρλανδικά σύνορα.

Οι πρόεδροι της Κομισιόν έχουν πενταετή θητεία που μπορεί να ανανεωθεί. Τον Φεβρουάριο του 2017, ο Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητήσει ανανέωση της εντολής το 2019.

Tags:
ανεύρυσμα, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κομισιόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK