07:49 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αποδείξεις από τις ΗΠΑ για τον θάνατο του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι ζήτησε ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του.

Ο Μπαράρ Άσαντ ζήτησε αποδείξεις από την αμερικανική πλευρά σχετικά με τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, και τόνισε ότι δεν πιστεύει πως δολοφονήθηκε εάν δεν παρουσιαστούν στοιχεία.

Ο Πρόεδρος της Συρίας, σε συνέντευξή του στην εθνική τηλεόραση, δήλωσε: «Δεν είχαμε καμία επαφή με τις αμερικανικές αρχές για την εξάλειψη του Αλ Μπαγκντάντι. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ή όχι».

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε με νόημα ότι έμαθε για τη «βοήθεια» της Συρίας από τα ρεπορτάζ των Μέσων.

Πάντως, επισήμανε ότι η ιδεολογία της τρομοκρατίας παραμένει ζωντανή και δεν θα επηρεαζόταν από τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι και όλων των στρατιωτικών.

«Δύο επιλογές για την Ιντλίμπ»

Ο Μπασάρ Άσαντ αναφέρθηκε και στην Ιντλίμπ, λέγοντας πως οι συριακές αρχές επιθυμούν πολιτική λύση και διασαφήνισε ότι η Συρία, η Ρωσία και το Ιράν μάχονται από κοινού ενάντια στην τρομοκρατία και δεν ήταν σωστό να μιλήσει για υποτιθέμενη πίεση της Μόσχας ως προς την επιχείρηση στη συγκεκριμένη πόλη.

Επίσης, ως προς το θέμα της Ιντλίμπ, είπε πως υπάρχουν δύο λύσεις εάν οι στρατιωτικοί δεν φύγουν στην Τουρκία: Είτε η παράδοση του οπλισμού και η επανένταξή τους μέσω του προγράμματος συμφιλίωσης είτε ο πόλεμος.  

«Η πολιτική της Ρωσίας συνδέεται με τη σύγχρονη πραγματικότητα»

Σχετικά με τη ρωσοτουρκική συμφωνία για τη βορειοανατολική Συρία, ο Μπασάρ Άσαντ τη χαρακτήρισε «προσωρινή» και είπε ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ρωσία συνδέεται με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ειδικότερα, ο Σύρος Πρόεδρος υποστήριξε: «Η Ρωσία απορρέει από την κυριαρχία της Συρίας και την ακεραιότητα των εδαφών της και αυτή η πολιτική δεν έχει αλλάξει αλλά, ταυτόχρονα, η πολιτική της Μόσχας συνδέεται με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Η ρωσοτουρκική συνθήκη είναι προσωρινή και όχι μόνιμη και πρέπει να διακρίνουμε τους τελικούς και στρατηγικούς στόχους από την τακτική».

«Ο Τραμπ είναι ένας ειλικρινής εχθρός»

Ο Μπασάρ Άσαντ αναφέρθηκε, ακόμα, και στον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον σκωπτικά ως «τον καλύτερο ηγέτη της χώρας» του λόγω της απότομης στάσης που κράτησε στο θέμα της Συρία, αλλά και ως «έναν ειλικρινή εχθρό».

Ειδικότερα, ο Σύρος Πρόεδρος δήλωσε για τον Ντόναλντ Τραμπ: «Είναι το καλύτερο μποτ, όχι λόγω καλών πολιτικών, αλλά γιατί είναι ο πιο διαφανής, μιλάει ευθεία "χρειαζόμαστε πετρέλαιο", "θέλουμε να απαλλαγούμε από κάποιον", "θέλουμε να ανταλλάξουμε χάρες για χρήματα". Αυτή είναι η πολιτική των ΗΠΑ. Τι μπορεί να είναι καλύτερο από έναν ειλικρινή εχθρό;».

Επίσης, χαρακτήρισε ως «εγκληματίες» τους Αμερικανούς Προέδρους και συμπλήρωσε ότι παίρνουν το Νόμπελ Ειρήνης επειδή εξυπηρετούν τα συμφέροντα διάφορων λόμπι.

Η κρίση στη Συρία ξέσπασε το 2011 και οι δυνάμεις του Μπασάρ Άσαντ έκτοτε μάχονται κατά επαναστατικών ομάδων, που συχνά έχουν και τη στήριξη των ΗΠΑ. Βέβαια, έχει ανακτηθεί ο έλεγχος σε πολλά εδάφη της Συρίας όπου κυριαρχούσε το Ισλαμικό Κράτος, με εξαίρεση λίγες περιοχές όπως είναι η Ιντλίμπ.

Διαβάστε ακόμα:

«ISIS 3.0»: Ειδικός προειδοποιεί για νέα γενιά της οργάνωσης μετά τον θάνατο του Μπαγκντάντι

Tags:
Ισλαμικό Κράτος, Ιντλίμπ, πόλεμος, Τουρκία, Ρωσία, Συρία, ΗΠΑ, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Μπασάρ Αλ Άσαντ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK