09:52 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια διαφήμιση γλυκίσματος των McDonald's στην Πορτογαλία για το Halloween, που παραπέμπει σε αιματοβαμμένο ιστορικό γεγονός το οποίο συνέβη στη Βόρεια Ιρλανδία το 1972, ανάγκασε την εταιρεία να ζητήσει συγγνώμη.

Καμιά φορά το μάρκετινγκ υποπίπτει σε σημαντικά ατοπήματα, ακόμα και ιστορικού περιεχομένου, και έτσι οι εταιρείες αναγκάζονται να ζητήσουν συγγνώμη και κάτι τέτοιο συνέβη και με τα McDonald's.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ήθελε να χρησιμοποιήσει το νέο γλύκισμά της και χρησιμοποίησε τη φράση «Sundae Bloody Sundae» σε διαφημίσεις που αναρτήθηκαν στην Πορτογαλία.

​Οι λέξεις, όμως, «Ματωμένη Κυριακή» παραπέμπουν στο ιστορικό γεγονός που συνέβη στο Ντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας, στις 30 Ιανουαρίου 1972, όταν 28 άμαχοι δέχθηκαν τα πυρά Βρετανών στρατιωτών και 14 από αυτούς εξέπνευσαν.

Έτσι, λοιπόν, ένας εκπρόσωπος των McDonald's ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση: «Κατά την προώθηση του παγωτού του Halloween Sundae, τα McDonald's Πορτογαλίας ανέπτυξαν μια ενέργεια για την τοπική αγορά και έναν μικρό αριθμό εστιατορίων στη χώρα».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται: «Η εκστρατεία προοριζόταν ως γιορτή του Halloween, όχι ως μια ανεύθυνη αναφορά σε οποιοδήποτε ιστορικό γεγονός ή για να αναστατώσει ή να προσβάλλει κάποιον με οποιονδήποτε τρόπο».

Τι είναι η «Ματωμένη Κυριακή»

Ως «Ματωμένη Κυριακή» χαρακτηρίζεται η πορεία διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από την «Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Βόρειας Ιρλανδίας», στις 30 Ιανουαρίου 1972, στην περιοχή του Μπογκσάιντ, και «βάφτηκε» με αίμα.

Συγκεκριμένα, 28 άμαχοι άνθρωποι πυροβολήθηκαν από στρατιώτες του 1ου Τάγματος του Βρετανικού Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών, του οποίου ηγείτο ο Συνταγματάρχης Ντέρεκ Ουίλφορντ.

Πέντε από τους αμάχους δέχθηκαν πυρά στην πλάτη και δεκατέσσερα από τα θύματα άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Διαβάστε ακόμα:

Εντυπωσιακές σκαλιστές κολοκύθες από το σύμπαν της Marvel για το Halloween

Tags:
Βόρεια Ιρλανδία, Πορτογαλία, Halloween, διαφήμιση, McDonald's
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK