08:39 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, την Κυριακή (3/11), εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον ήταν κατηγορηματικά αρνητικός ως προς τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος στη Σκωτία, παρά την προτροπή της Πρώτης Υπουργού, Νικόλα Στέρτζεον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο Sky News που μεταδόθηκε την Κυριακή (3/11), δήλωσε επί του θέματος: «Νομίζω ότι έχοντας ένα άλλο δημοψήφισμα, δεν νομίζω ότι οι πολίτες της χώρας πιστεύουν ότι τα δημοψηφίσματα είναι πολύ καλά για την αρμονία. Είχαμε το ένα το 2014, ο βρετανικός λαός, ο λαός της Σκωτίας, ρωτήθηκαν το 2014 σε ένα γεγονός που συμβαίνει μία φορά σε κάθε γενιά».

Επέμεινε, μάλιστα, ότι «δεν θα ήθελε» ένα νέο δημοψήφισμα, καθώς «δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψουν» οι εγγυήσεις του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι η Νικόλα Στέρτζεον, σε εκδήλωση για την ανεξαρτησία της Σκωτίας που έγινε στη Γλασκώβη το Σάββατο (2/11), δήλωσε ότι η ανεξαρτησία «βρίσκεται κοντά» και τόνισε ότι οι εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σημαντικές για το μέλλον της περιοχής. Επίσης, ανέφερε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά από το 2014.

Πάντως, ο Τζέρεμι Κόρμπιν έχει δηλώσει πως σε περίπτωση νίκη των Εργατικών «δεν θα σταθεί εμπόδιο» στο ενδεχόμενο διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος.

Οι Σκωτσέζοι, το 2014, επέλεξαν την παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο με 55% και, δύο χρόνια αργότερα, απέρριψαν το Brexit.

Διαβάστε ακόμα:

Διαδήλωση στη Γλασκώβη υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας

Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Σκωτία, δημοψήφισμα, Μπόρις Τζόνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK