12:44 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένας ναύτης συνεχίζει να αγνοείται έπειτα από έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο «Zaliv Amerika», που σημειώθηκε την Κυριακή, στο λιμάνι της Νακχόντκα, στη Ρωσία, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε την καταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου ναύτη, στη ρωσική Άπω Ανατολή, ύστερα από έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο η οποία έγινε την Κυριακή (3/11).

Ειδικότερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο που μίλησε στο Sputnik, «η επιχείρηση διάσωσης συνεχίστηκε, τη Δευτέρα (4/11), στις 08:50 (τοπική ώρα). Στις 09:10, η ομάδα έρευνας και διάσωσης έφτασε στην τέταρτη περιοχή αγκυροβόλησης».

Υπενθυμίζεται ότι από την έκρηξη αερίου στο δεξαμενόπλοιο «Zaliv Amerika», στην περιοχή της Νακχόντκα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται και έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Οικονομική αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία «Nayada», στην οποία ανήκει το δεξαμενόπλοιο «Zaliv Amerika», ανακοίνωσε την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων ύψους 15.000 δολαρίων. Επίσης, θα καλυφθούν τα έξοδα κηδείας των νεκρών.

Άλλωστε, οι ζωές των μελών του πληρώματος έχουν ασφαλιστεί για το ποσό των 4.729 δολαρίων και η ευθύνη του πλοιοκτήτη για τον θάνατο των ναυτικών ανέρχεται σε 30.000 δολάρια για τον κάθε έναν.

Τα χρήματα θα καταβληθούν μέσω ασφαλιστικής εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα:

Βίντεο από το τάνκερ στη ρωσική Άπω Ανατολή μετά τη θανατηφόρα έκρηξη αερίου

Tags:
νεκροί, αποζημίωση, αγνοούμενος, έρευνες, δεξαμενόπλοιο, έκρηξη, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK