01:13 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με την εταιρεία το υψηλόβαθμο στέλεχος υποχρεώθηκε να αποχωρήσει καθώς παραβίασε την πολιτική της με το να συνάψει σχέση με υπάλληλο.

Ο διευθύνων σύμβουλος των McDonald's απολύθηκε από την εταιρεία μετά την παραβίαση της πολιτικής που αφορά τη σύναψη σχέσεων μεταξύ υπαλλήλων, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο κολοσσός του γρήγορου φαγητού ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος και CEO Στιβ Ίστερμπρουκ επέδειξε κακή κρίση και ότι η McDonald's απαγορεύει διευθυντικά στελέχη να έχουν ρομαντικές σχέσεις με άμεσους ή έμμεσους υφιστάμενούς τους.

Σε email προς τους εργαζόμενους, ο Ίστερμπρουκ παραδέχτηκε τη σχέση του με υπάλληλο και είπε ότι ήταν λάθος.

«Με δεδομένες τις αξίες της εταιρείας, συμφωνώ με το συμβούλιο ότι είναι ώρα να προχωρήσω» αναφέρει στο email.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης του Ίστερμπρουκ την Παρασκευή μετά από ενδελεχή διερεύνηση. Λεπτομέρειες για το πακέτο που θα λάβει ο Ίστερμπρουκ αναμένεται να ανακοινωθούν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Ο Ίστερπρουκ ήταν διευθύνοντας σύμβουλος από το 2015.

Η εταιρεία δεν θα δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό και το πρόσωπο που εμπλέκεται από τους εργαζόμενους.

Νέος διευθύνοντας σύμβουλος και πρόεδρος ορίστηκε ο Κρις Κεμπτζίνσκι που πρόσφατα ανέλαβε πρόεδρος της McDonald's στις ΗΠΑ.

Η απόφαση της McDonald’s να αναλάβει δράσει ίσως αποτελεί σημάδι για εξελίξεις σε ζητήματα εργασιακού χώρου που έχουν έρθει στο φως στην εποχή του κινήματος #MeToo, εκτίμησε καθηγητής του Πανεπιστημίου του Richmond, μεταδίδει το AP.

«Άλλες εταιρείες δεν προχωρούν σε κάποια κίνηση για τέτοιου είδους πληροφορίες ή δεν απολύουν τον CEO του γι’ αυτόν τον λόγο, έτσι φαίνεται ότι προσπαθούν να εφαρμόσουν μία αυστηρή πολιτική σε αυτή την περίπτωση» ανέφερε ο καθηγητής.

Μεταξύ άλλων προκλήσεων, η McDonald’s έχει να αντιμετωπίσει και αυτή των κατηγοριών παρενόχλησης. Τον Μάιο η εταιρεία ανακοίνωσε την ενίσχυση της κατάρτισης και νέα τηλεφωνική γραμμή για τους εργαζόμενους μετά την κατάθεση δεκάδων καταγγελιών για αποπλάνηση από εργασιακή ομάδα.

Η ομάδα που κατέθεσε τις καταγγελίες «Fight for $15» χαρακτήρισε μη επαρκή την αντίδραση της εταιρείας και ότι «η εταιρεία χρειάζεται να είναι απολύτως διαφανής με την απόλυση τους Ίστερμπρουκ και κάθε αποχώρηση στελέχους που συνδέεται με τέτοια ζητήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Διαφήμιση για τα γιαπωνέζικα «McDonald's» σε κάνει να αρχίσεις δίαιτα - Φωτογραφία

Tags:
υπάλληλοι, σχέση, CEO, απόλυση, McDonald's
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK