19:22 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Ο Νικόλαος Δασκαλαντωνάκη βραβεύτηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, λαμβάνοντας το Τάγμα Φιλίας, σε ειδική εκδήλωση στη Μόσχα, στο πλαίσιο της «Ημέρας Λαϊκής Ενότητας».

Το Τάγμα Φιλίας απένειμε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, Νικόλαο Δασκαλαντωνάκη.

Η τελετή βράβευσης του αξιωματούχου πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, στο πλαίσιο των εορτασμών της «Ημέρας Λαϊκής Ενότητας».

Σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, ο  κ. Δασκαλαντωνάκης βραβεύτηκε με το κρατικό παράσημο της Ρωσίας για τη συμβολή του στην ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

​Ποιος είναι ο κα Δασκαλαντωνάκης

Ο κ. Δασκαλανωνάκης, εγνωσμένου κύρους Έλληνας επιχειρηματίας στον ξενοδοχειακό κλάδο, ανέλαβε τα καθήκοντα του επίτιμου προξένου της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 1998.

Για πάνω από 20 χρόνια συμβάλλει αισθητά στην προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Ρώσων πολιτών στην προξενική του δικαιοδοσία και συντρέχει ενεργά στην ανάπτυξη των ρώσο-ελληνικών σχέσεων και στην προώθηση της ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού στην Ελλάδα.

Επίσης, με την αρωγή του πραγματοποιείται η διαιώνιση των ιστορικών δεσμών της Κρήτης με τη Ρωσία, όπου υπήρχε το Ρωσικό Προξενείο στα Χανιά στα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ: Τα ελληνορωσικά δεν επηρεάζονται από τις σχέσεις Μόσχας - Άγκυρας

Tags:
Ελληνορωσικός Σύνδεσμος, ελληνορωσικές σχέσεις, πρόξενος, Κρήτη, Ρωσία, Μόσχα, βραβεία, βραβείο, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK