10:28 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης από τη Συμφωνία των Παρισιών για την Κλιματική Αλλαγή.

Την επίσημη έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης των ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισιών για την Κλιματική Αλλαγή, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα, αξιωματούχος του State Department δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Ουάσιγκτον ενημέρωσε και επισήμως τα Ηνωμένα Έθνη ότι θα αποχωρήσει από τη συμφωνία.

Εξήγησε δε, ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα της διαδικασίας αποχώρησης, η οποία θα διαρκέσει έναν χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 28 της Συμφωνίας των Παρισιών, μια χώρα – μέλος επιτρέπεται να αποχωρήσει μετά τις 4 Νοεμβρίου του 2020, αφού πρώτα ενημερώσει για τις προθέσεις της έναν χρόνο νωρίτερα (δηλαδή 4 Νοεμβρίου του 2019).

«Σήμερα ξεκινάει η επίσημη διαδικασία αποχώρησης από τη Συμφωνία των Παρισιών. Οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που ηγούνται της μείωσης των εκπομπών, της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας, της ανάπτυξης της οικονομίας και της διασφάλισης της ενέργειας για όλους τους πολίτες μας. Αυτό είναι το δικό μας ρεαλιστικό και πραγματικό μοντέλο» έγραψε στο Twitter o υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του State Department, Μόργκαν Ορτάγκους, διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον «θα συνεχίσει να βοηθάει τους εταίρους στη μείωση των εκπομπών».

«Τo State Department ξεκινάει την επίσημη διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισιών. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνδράμουν τους εταίρους στη μείωση των εκπομπών, στην προστασία του φυσικού πλούτου, στην αύξηση της ανθεκτικότητας και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών».

​​Το 2017, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε την πρόθεση της Ουάσιγκτον για απόσυρση από τη Συμφωνία των Παρισιών το συντομότερο δυνατό.

Η Συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή υπεγράφη στη γαλλική πρωτεύουσα το 2015, θέτοντας ως στόχο την επιβράδυνση της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω των 2 βαθμών Κελσίου.

Το σύμφωνο υπεγράφη από 197 διαφορετικές χώρες, εκ των οποίων οι 185 το έχουν ήδη εγκρίνει.

Tags:
αποχώρηση, Ντόναλντ Τραμπ, Γαλλία, Παρίσι, συμφωνία, κλιματική αλλαγή, ΗΠΑ, Λευκός Οίκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK