21:08 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανησυχία προκαλεί στο Βερολίνο η μελέτη ενός ερευνητή ο οποίος αποκάλυψε πως βρισκόμαστε ενώπιον μίας σημαντικής μεταβολής στη σύσταση του πληθυσμού της χώρας μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Σε λιγότερο από 20 χρόνια, περισσότερο από το 30% των ανθρώπων που ζουν στη Γερμανία θα είναι απόγονοι μεταναστών, σύμφωνα με τους υπολογισμούς ενός εμπειρογνώμονα για τη μετανάστευση, ο οποίος εκτιμά ότι το ποσοστό θα μπορούσε να είναι διπλάσιο στις μεγαλύτερες πόλεις.

Ο κ. Herbert Bruecker, επικεφαλής του τμήματος έρευνας για τη μετανάστευση στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Έρευνας για την Απασχόληση (IAB), δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ότι περίπου το 35% του πληθυσμού θα είναι απόγονοι μεταναστών ή θα είναι οι ίδιοι μετανάστες μέχρι το 2040.

Ο ερευνητής τόνισε ότι σε μεγάλες πόλεις όπως η Φρανκφούρτη, τα άτομα που προέρχονται από μετανάστες θα αποτελούν το 65-70% του πληθυσμού. Παράλληλα, ο Bruecker υποστήριξε ότι η οικονομική βιωσιμότητα της Γερμανίας θα εξαρτηθεί από την απορρόφηση ενός ικανού αριθμού μεταναστών, αλλά προειδοποίησε ότι θα πρέπει να είναι εργαζόμενοι υψηλής ειδίκευσης, σύμφωνα με το RT.

Η δημογραφική πρόβλεψη μπορεί να φαντάζει ακραία, αλλά στην πραγματικότητα δεν απέχει πολύ από τις τρέχουσες στατιστικές.

Ο Bruecker σημείωσε επίσης ότι περίπου το ένα τέταρτο των πολιτών της Γερμανίας αφορά απογόνους μεταναστών.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είδε την σταθερότητα της κυβέρνησης της να απειλείται ως ένα σημείο από τις αντιδράσεις των αντί-μεταναστευτικών κινημάτων, εν μέσω της αυξανόμενης οργής για την πολιτική μετανάστευσης με ανοιχτές πόρτες που ακολουθούσε. Τα τελευταία πέντε χρόνια η Γερμανία έχει πέσει θύμα τρομοκρατικών επιθέσεων και άλλων εγκλημάτων που διαπράττονται από μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
Αυστηρότερη νομοθεσία για τους μετανάστες υιοθετεί η Γερμανία

Γερμανός υπουργός Εσωτερικών: Όσοι πρόσφυγες πάνε διακοπές στη Συρία θα απελαύνονται

Tags:
επιστημονική μελέτη, έρευνες, έρευνα, Βερολίνο, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK