01:52 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σε διευκρινίσεις για το αν η κοινοπραξία Eni – Total υπαναχωρεί ή όχι από το τεμάχιο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ, προχώρησε ο Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης.

Στα δημοσιεύματα για υπαναχώρηση της κοινοπραξίας Eni - Total από το τεμάχιο 7 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) , λόγω της τουρκικής δραστηριότητας στην περιοχή, απάντησε ο Υπουργός Ενέργειας  της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο ίδιος σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως δεν υπήρχε πρόθεση να αρχίσουν οι γεωτρήσεις πρώτα από το συγκεκριμένο τεμάχιο και υπογράμμισε ότι οι εταιρείες αποφασίζουν να αρχίσουν από τους πιο ενδιαφέροντες και ώριμους στόχους.

Ο κ. Λακκοτρύπης ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις των εταιρειών λαμβάνονται με βάση γεωλογικά δεδομένα και έκανε γνωστό πως μεταξύ αδειοδότησης και γεώτρησης μεσολαβούν συνήθως 1,5 με 2 χρόνια.

Σημείωσε ακόμα πως οι αποφάσεις για τους πιο ενδιαφέροντες στόχους βασίστηκαν και στην ανακάλυψη του «Γλαύκου», στο τεμάχιο 10.

O Αντιπρόεδρος της ExxonMobil για της Ευρώπη, Ρωσία, Κασπία, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική Ντον Μπάγκλεϊ, από την πλευρά του, ανέφερε πως η εταιρεία προσβλέπει σε επιβεβαιωτική γεώτρηση στον «Γλαύκο» αυτό το χρόνο ώστε να λάβει την απόφαση για την εμπορικοποίησή του.

Μιλώντας, τέλος για το κοίτασμα «Αφροδίτη», στο τεμάχιο 12 ο κ. Λακκοτρύπης έκανε γνωστό ότι το Υπουργείου βρίσκεται στο τελικό στάδιο μιας συμφωνίας για το σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής.

Tags:
κοίτασμα, φυσικό αέριο, Γιώργος Λακκοτρύπης, ΑΟΖ, γεώτρηση, Total, ENI, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK