ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Την πρόθεσή του να παρουσιάσει μία εναλλακτική εκδοχή της Wikipedia εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τη δημιουργία ρωσικής ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας.

Μία μεγάλη ρωσική εγκυκλοπαίδεια σε ηλεκτρονική μορφή φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τη Wikipedia, συνδυάζοντας τη ψηφιακή εποχή με την αξιοπιστία στην πληροφορία.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχολιάζοντας σχετικά με την Wikipedia, εξέφρασε την άποψή του ότι θα ήταν καλύτερο να αντικατασταθεί από την «Μεγάλη Ρωσική Νέα Εγκυκλοπαίδεια», που θα παρέχεται σε ηλεκτρονική εκδοχή.

«Σε κάθε περίπτωση, η αξιοπιστία στην πληροφορία θα παρέχεται σε μία καλή και μοντέρνα μορφή», σχολίασε ο Πούτιν  σε μία συνάντηση του Συμβουλίου για τη ρωσική γλώσσα.

Νωρίτερα τον Σεπτέμβρη, είχε αναφερθεί ότι περίπου 1,7 δισεκατομμύρια ρούβλια θα μπορούσαν να διατεθούν για την δημιουργία μίας ρωσικής Wikipedia εντός του διαστήματος 2020-2022, και πως ο εκδοτικός οίκος της Μεγάλης Ρωσικής Εγκυκλοπαίδειας θα καταβάλλει και την αντίστοιχη επιδότηση. Τα παραπάνω αναγράφονται στο σχέδιο νόμου για τον «ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για το 2020 και για την προγραμματική περίοδο 2021 και 2022».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άλλαξε το λήμμα για την Ελένη Αντωνιάδου στη Wikipedia μετά τις αποκαλύψεις

Τραμπ: Θα τα πήγαινα πολύ καλά σε έναν αγώνα μποξ απέναντι στον Πούτιν

Tags:
εγκυκλοπαίδεια, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν, Wikipedia
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK