ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Brexit (89)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε άρθρο του στη Telegraph, ξεκινώντας την εκλογική εκστρατεία των Συντηρητικών, ο Τζόνσον αναφέρει ότι το Brexit θα ξεκλειδώσει «εκατοντάδες δισεκατομμύρια» επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι Εργατικοί δεν θα φέρουν τίποτα παρά περαιτέρω καθυστέρηση που «θα κρατήσει πίσω τη χώρα».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ηγέτη του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν σε άρθρο γνώμης στην Daily Telegraph.

«Όταν κάποιος ξυπνά στις πέντε το πρωί να ετοιμάσει το μαγαζί του, όταν κάποιος διακινδυνεύει τις αποταμιεύσεις του για ένα νέο προϊόν, όταν κάποιος έχει τα κότσια να μπει σε μία καινούρια αγορά, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, δεν τον χλευάζουμε. Τους χαιρετίζουμε, γιατί οι επιτυχία τους είναι και δική μας επιτυχία… Το τραγικό με το μοντέρνο Εργατικό Κόμμα είναι ότι απεχθάνονται το κίνητρο του κέρδους τόσο έντονα – και θα αυξήσουν τους φόρους τόσο επιπόλαια- που θα καταστρέψουν την ίδια τη βάση της ευημερίας της χώρας. Προσποιούνται ότι το μίσος τους κατευθύνεται μόνο κατά συγκεκριμένων δισεκατομμυριούχων και δείχνουν άτομα με το δάχτυλο με ικανοποίηση και εκδικητικότητα που δεν έχουμε δει από την εποχή των διώξεων του Στάλιν κατά ρώσων ιδιοκτητών γης» έγραψε.

Συνέχισε κατακεραυνώνοντας την πρόταση του Κόρμπιν «για ακόμα ένα» δημοψήφισμα για τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., που ισχυρίστηκε ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα «ακόμα έναν χρόνο μιζέριας, χάους και αβεβαιότητας για τις επιχειρήσεις και τις οικογένειές τους».

Επιτέθηκε και κατά των βουλευτών που δημιούργησαν μία «παράλυτη βουλή» σε μήνυμά του που βιντεοσκόπησε καθ’ οδόν για το Μπάκινγχαμ για μία «δύσκολη» συνάντηση με τη βασίλισσα.

«Είμαι στο δρόμο για να συναντηθώ με τη βασίλισσα που είναι πάντα μία δύσκολη συνάντηση, γιατί κάνει της καλύτερες ερωτήσεις και η ερώτηση σήμερα είναι γιατί κάνουμε εκλογές. Υπάρχει μόνο ένας λόγος. Φοβάμαι ότι το κοινοβούλιο έχει παραλύσει. Έχουμε μία φανταστική συμφωνία για το Brexit αλλά δεν θα την ψήφιζαν και αυτό που λέμε στη χώρα είναι: τώρα είναι η ευκαιρία μας για μία ικανή πλειοψηφούσα κυβέρνηση Συντηρητικών. Την πρώτη ημέρα, θα θέσουμε αυτή τη συμφωνία στο Κοινοβούλιο, θα την περάσουμε σε λίγες εβδομάδες και θα αποχωρήσουμε τον Ιανουάριο» δήλωσε ο Τζόνσον.
Θέμα:
Brexit (89)
Tags:
Τζέρεμι Κόρμπιν, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK