02:59 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει το αμυντικό δυναμικό της, αλλά είναι έτοιμη να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία αφοπλισμού, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τη διαβεβαίωση ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να σταματήσει να αυξάνει τις αμυντικές της δυνατότητες και ικανότητες, εξέφρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της σημερινής (σ.σ. Τετάρτη) συνάντησης με τους νέους στρατιωτικούς διοικητές, στο Κρεμλίνο.

«Υπερηχητικά, λέιζερ και άλλα υπερσύγχρονα όπλα, τα οποία δεν τα έχει καμία άλλη χώρα, θα τεθούν στην υπηρεσία μας» δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι αυτά τα νέα όπλα «δεν αποτελούν δικαιολογία, ώστε η Ρωσία να ξεκινήσει τις απειλές» προς άλλες χώρες.

«Αντίθετα, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προωθήσουμε τη διαδικασία του αφοπλισμού» έσπευσε να συμπληρώσει, χαρακτηριστικά.

Πέρυσι, ο πρόεδρος Πούτιν προανήγγειλε μία νέα γενιά ρωσικών όπλων, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν τα υπερηχητικά.

Πρόκειται για οπλικά συστήματα, τα οποία αναμένεται να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα αμυντικά πυραυλικά συστήματα, έχοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης μέγιστης ταχύτητας έως και πέντε φορές μεγαλύτερης από την ταχύτητα του ήχου.

Μάλιστα, ήδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα πρώτα βίντεο από τις επιτυχημένες δοκιμές των νέων υπερηχητικών πυραύλων.

Την ίδια ώρα, πριν από περίπου έναν μήνα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε εκφράσει την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει νέος ψυχρός πόλεμος στις σχέσεις της Ρωσίας με τα δυτικά κράτη.

Είχε ξεκαθαρίσει, μάλιστα, ότι ακόμη και αν γίνει κάτι τέτοιο, η Ρωσία δεν θα οδηγηθεί σε ακόμα μία δαπανηρή κούρσα εξοπλισμών.

Tags:
κούρσα εξοπλισμών, εξοπλιστικά, αφοπλισμός, Ρωσία, άμυνα, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK