ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Brexit (89)
0 0 0
Βρείτε μας

Αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ και ολοκλήρωση του Brexit υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, στην διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου, υποσχέθηκε πως σε περίπτωση νίκης των Συντηρητικών, θα βγάλει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο ηγέτης του κόμματος των Συντηρητικών περιέγραψε τις εκλογές αυτές ως «τις σημαντικότερες σε μια γενιά».

«Είναι υπέροχο που βλέπω εδώ τόσους πολλούς από εσάς (...) στην έναρξη αυτών που νομίζω ότι είναι οι σημαντικότερες εκλογές που έχει οργανώσει η χώρα μας εδώ και μια γενιά», ανέφερε σε υποστηρικτές του κόμματος στην διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης στο Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων δηλώσεων, ο Τζόνσον δεσμεύθηκε πως στην περίπτωση που οι Συντηρητικοί επικρατήσουν στις επερχόμενες εκλογές, θα αναλάβει δράση για την άμεση κίνηση της διαδικασίας έγκρισης της συμφωνίας αποχώρησης από την Βουλή των Κοινοτήτων με στόχο την ολοκλήρωση του Brexit τον Ιανουάριο.

Στις 17 Οκτωβρίου, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες κατέληξαν σε μια νέα συμφωνία για το Brexit μετά από παρατεταμένες διαπραγματεύσεις.

Η συμφωνία, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από το βρετανικό κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να ληφθεί απόφαση να διεξαχθούν σύντομα γενικές εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου.

Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ένωση είναι αυτή τη στιγμή προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 

Λευκός Οίκος: Τραμπ και Τζόνσον δεσμεύτηκαν για «ισχυρή» εμπορική συμφωνία μετά το Brexit

Διαλύθηκε το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου

Mr Order: Το Brexit είναι το μεγαλύτερο μεταπολεμικό μας λάθος

 

Θέμα:
Brexit (89)
Tags:
Brexit, σκληρό Brexit, Μπόρις Τζόνσον, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK