22:09 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα φέτος, ο Πάπας Φραγκίσκος αναγνώρισε ότι οι Καθολικές μοναχές αρκετά συχνά πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς.

Η Καθολική Εκκλησία έχει ξεκινήσει έρευνα για δύο καλόγριες που επέστρεψαν στην Ιταλία έγκυες μετά την ολοκλήρωση ενός ιεραποστολικού ταξιδιού στην Αφρική.

Σύμφωνα με το ιταλικό portal ANSA, οι δύο καλόγριες που προέρχονται από την Αφρική και είχαν λάβει όρκο αγνότητας, ανήκουν σε διαφορετικά ιερά τάγματα στη Σικελία, μία στη Ραγκούζα και η άλλη στο Μιλιτέλλο. Σημειώνεται ότι οι δύο καλόγριες δεν κατονομάζονται.

Η μία από τις δύο είναι 34 ετών και συνειδητοποίησε ότι ήταν έγκυος όταν επισκέφθηκε το νοσοκομείο λόγω στομαχικού άλγους. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε άλλο τάγμα στη Σικελία. Όπως έγινε γνωστό, η μοναχή ενδεχομένως θα αφήσει το τάγμα της προκειμένου να μεγαλώσει το παιδί της, σύμφωνα με το ANSA.

Η άλλη γυναίκα είναι επικεφαλής μιας θρησκευτικής κοινότητας γυναικών. Η ηλικία της παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε την Σικελία όταν ήταν έγκυος για διάστημα ενός μηνός και έπειτα επέστρεψε στην πατρίδα της, την Μαδαγασκάρη.

Σύμφωνα με μια πηγή εντός της Καθολικής Εκκλησίας στην Ρώμη, «φαίνεται ότι και οι δύο γυναίκες βρίσκονταν στις χώρες καταγωγής τους και προφανώς είχαν κάποια μορφή σεξουαλικής επαφής», μετέδωσε η Sun.

«Έχει ξεκινήσει έρευνα. Και οι δύο παραβίασαν αυστηρούς κανόνες αγνότητας, αλλά η ευημερία των παιδιών τους είναι ανώτερη», πρόσθεσε η πηγή. 

«Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι ότι θα εγκαταλείψουν την θρησκευτική τους υπηρεσία».

Τον Μάιο, ο Πάπας διέταξε όλα τα μέλη του κλήρου να αναφέρουν τυχόν καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από πρόσωπα στην εκκλησιαστική ιεραρχία. Η νέα νομοθεσία ήλθε όταν ο Πάπας Φραγκίσκος αποδέχτηκε την παραίτηση του καρδινάλιου Ricardo Ezzati, αρχιεπισκόπου του Σαντιάγκο, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι κάλυπτε την σεξουαλική κακοποίηση που διαπράττουν Καθολικοί κληρικοί στη Χιλή.

Tags:
Αφρική, Ιταλία, έγκυος, μοναχός, Καθολική Εκκλησία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK