08:23 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Για «εικασίες» κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για την άφιξη 200 Ρώσων στρατιωτών στη Λιβύη.

Τις πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ περί ρωσικών στρατευμάτων στη Λιβύη, απέρριψε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Απορρίπτω κατηγορηματικά εικασίες αυτού του τύπου. Ενεργούμε υπέρ τις διευθέτησης της κατάστασης στη Λιβύη, υποστηρίζουμε τις υφιστάμενες προσπάθειες, περιλαμβανομένων μέσω των Ηνωμένων Εθνών. Διατηρούμε τον διάολογο με εκείνους που με κάποιο τρόπο επηρεάζουν την κατάσταση. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει καμία βάση για τέτοιες δηλώσεις, για τέτοια αποκυήματα της φαντασίας, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που αμερικανικά ΜΜΕ διασπείρουν διαφορετικές εικασίες, κακοήθεις φήμες, αναλήθειες που μας στοχοποιούν», είπε ο ίδιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους. 

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε, παράλληλα, την εκτίμηση ότι τέτοιες ψευδείς ειδήσεις έχουν αντίκτυπο στη στάση του αμερικανικού κοινού, καταστρέφοντας έτσι τις διμερείς σχέσεις. 

Ο Ριάμπκοφ προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις μετά από δημοσίευμα των New York Times, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, που ανέφερε ότι 200 Ρώσοι «μαχητές» φέρονται να έφτασαν στη Λιβύη τις τελευταίες έξι εβδομάδες, «στο πλαίσιο εκστρατείας του Κρεμλίνου, προκειμένου να επιβεβαιώσει την επιρροή του στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική».

Tags:
στρατεύματα, ΗΠΑ, Λιβύη, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK