07:48 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

ΗΠΑ και Ταλιμπάν προσπαθούσαν επί σχεδόν ένα χρόνο να διαπραγματευτούν μια ειρηνευτική συμφωνία που θα εξασφάλιζε την απόσυρση ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Ανεπίσημες συνομιλίες έχουν ξεκινήσει μεταξύ των Ταλιμπάν και του Αμερικανού ειδικού εκπροσώπου για τη συμφιλίωση στο Αφγανιστάν Ζαλμέ Χαλιλτζάντ στο Κατάρ, όπως δήλωσε στο Sputnik πηγή κοντά στους Ταλιμπάν.

Στα τέλη Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια συνάντησή τους στη Μόσχα εκπρόσωποι της Ρωσίας, του Πακιστάν, της Κίνας και των ΗΠΑ συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος που είχε διακοπεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει τότε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν είναι «νεκρές» μετά την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση της επίθεσης στην Καμπούλ που κόστισε τη ζωή σε Αμερικανό στρατιώτη.

ΗΠΑ και Ταλιμπάν προσπαθούσαν επί σχεδόν ένα χρόνο να διαπραγματευτούν μια ειρηνευτική συμφωνία που θα εξασφάλιζε την απόσυρση ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν σε αντάλλαγμα της εγγύησης των Ταλιμπάν ότι η χώρα δεν θα καταστεί ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες.

Tags:
συνομιλίες, Αφγανιστάν, Ταλιμπάν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK