15:39 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Ελλάδα, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στην Αρμενία.

Την οργή της Τουρκίας προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην Αρμενία.

Μεταξύ άλλων, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας ανακοίνωσε τα εξής: «Η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς - προς την Τουρκία - κύκλους και απόψεις, και βλέπουμε ότι συνεχίζει να στηρίζει τη στάση τους».

Και πρόσθεσε: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις θηρωηδίες που έκανε η Ελλάδα στους Τούρκους και τους υπόλοιπους Οθωμανούς, κατά τη διάρκεια της Ιστορίας. Είναι γνωστό, επίσης, ότι η Ελλάδα συστηματικά σκότωνε Τούρκους και Μουσουλμάνους στην περιοχή, κατά τη διάρκεια ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και μετέπειτα».

«Σήμερα η Ελλάδα υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην “τουρκική μειονότητα” και φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες, επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές» έσπευσε να καταγγείλει, παράλληλα, όσον αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Και κατέληξε: «Σας υπενθυμίζουμε ότι η υποστήριξη ενεργειών εναντίον της χώρας μας δεν θα παράσχει κανένα όφελος στην Ελλάδα. Καλούμε την Ελλάδα να πράξει με μεγαλύτερη υπευθυνότητα, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος προώθησης της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μήνη της γειτονικής χώρας προκλήθηκε από την επίσημη επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην Αρμενία. Κατά τη διάρκειας του ταξιδιού αυτού, μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων
© Sputnik / Andranik Ghazaryan
Ο Προκόπης Παυλόπουλος καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει από το 1996.

Tags:
γενοκτονία των Αρμενίων, Αρμενία, Υπουργός Εξωτερικών, Υπουργείο Εξωτερικών, εξωτερική πολιτική, Προκόπης Παυλόπουλος, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK