13:24 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κλόντιο Μπράβο, ο μεγάλος Χιλιανός υπερρεαλιστής ζωγράφος, τιμάται σήμερα από την Google με αφορμή την ημερομηνία της γέννησής του. Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1936, στο Βαλπαραΐσο της Χιλής.

Με το σημερινό της Doodle, η Google τιμά σήμερα τον διάσημο Χιλιανό υπερρεαλιστή ζωγράφο Κλόντιο Μπράβο Κάμους.

Ο υπερρεαλιστής ζωγράφος γεννήθηκε στην πόλη Βαλπαραΐσο στις 8 Νοεμβρίου του 1936, και μεγάλωσε σε ένα ράντσο στην Μελιπίλα. Μετά από σπουδές στον χορό στην Compañia de Ballet de Chile και την ηθοποιία στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Χιλής, αποφάσισε να ασχοληθεί με τις εικαστικές τέχνες. Παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του, ο μεγάλης αυτοδίδακτος καλλιτέχνης επέμενε, πραγματοποιώντας την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής σε μια γνωστή γκαλερί στο Βαλπαραΐσο σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Στη δεκαετία του 1960, μετακόμισε στην Ισπανία. Εκεί, ζωγράφισε πορτρέτα διασήμων, όπως της οικογένειας του Ισπανού δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο, του πρόεδρου Φέρντιναντ Μάρκος και της πρώτης κυρίας Ιμέλντα Μάρκος των Φιλιππίνων και του Μάλκολμ Φορμπς.

Το σημερινό Doodle είναι εμπνευσμένο από τις αξιοσημείωτες καλλιτεχνικές δημιουργίες του.

Επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τους καλλιτέχνες της αναγέννησης και του μπαρόκ, καθώς και από τους σουρεαλιστές ζωγράφους όπως ο Σαλβαντόρ Νταλί.

Έζησε και εργάστηκε στην Ταγγέρη του Μαρόκου, ξεκινώντας από το 1972. Στην συνέχεια έζησε μέρος της ζωής του στην Χιλή, τη Νέα Υόρκη και την Ισπανία.

Ήταν γνωστός κυρίως για τους πίνακές του με νεκρή φύση, πορτραίτα και πακέτα, αλλά είχε επίσης ασχοληθεί με το σχέδιο, τη λιθογραφία, τη χαρακτική και τα χάλκινα γλυπτά.

Ο μεγάλος ζωγράφος άφησε την τελευταία του πνοή στις 4 Ιουνίου 2011.

Tags:
ζωγράφος, Χιλή, Google Doodle
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK