09:02 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Δεν υπάρχουν σκέψεις για απαγόρευση της Wikipedia, διαβεβαιώνουν από Ρωσία, με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να έχει ήδη προτείνει τη δημιουργία μιας εναλλακτικής λύσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσφατα πρότεινε τη δημιουργία μιας νέας «Μεγάλης Ρωσικής Εγκυκλοπαίδειας» ως εναλλακτική στη δημοφιλή διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια, με τον εκπρόσωπό Τύπου του να διευκρινίζει ότι αυτό δεν συνεπάγεται κανέναν αποκλεισμό στην πρόσβαση στη Wikipedia. 

«Αυτό που είπε ο πρόεδρος είναι ότι με όλο το σεβασμό, οι πληροφορίες που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο δεν φέρουν καμία εγγύηση ούτε είναι απαραίτητα έγκυρες.

Ο πρόεδρος αυτό που ήθελε να πει είναι ότι υπάρχει η ανάγκη να δημιουργηθεί μία νέα μορφή εγκυκλοπαιδικής γνώσης που να εξασφαλίζει την αξιοπιστία των πληροφοριών, όπως ακριβώς η Μεγάλη Ρωσική Εγκυκλοπαίδεια.

Δεν υπάρχει καμία σκέψη για αποκλεισμούς ή περιορισμούς στην πρόσβαση στη Wikipedia και δεν θα μπορούσε να υπάρχει», σημείωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα τον Σεπτέμβρη, είχε αναφερθεί ότι περίπου 1,7 δισεκατομμύρια ρούβλια θα μπορούσαν να διατεθούν για την δημιουργία μίας ρωσικής Wikipedia εντός του διαστήματος 2020-2022, και πως ο εκδοτικός οίκος της Μεγάλης Ρωσικής Εγκυκλοπαίδειας θα καταβάλλει και την αντίστοιχη επιδότηση. Τα παραπάνω αναγράφονται στο σχέδιο νόμου για τον «ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για το 2020 και για την προγραμματική περίοδο 2021 και 2022».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τραμπ: Θα τα πήγαινα πολύ καλά σε έναν αγώνα μποξ απέναντι στον Πούτιν

Άλλαξε το λήμμα για την Ελένη Αντωνιάδου στη Wikipedia μετά τις αποκαλύψεις

Tags:
απαγόρευση, Ρωσία, Wikipedia, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK