13:09 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η δημοσίευση του εγγράφου της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ Ντόναλτ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν σταμάτησε την έρευνα για αποπομπή του Αμερικανού Προέδρου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε να δημοσιεύσει το αντίγραφο μιας ακόμα τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένκσι.

Η εν λόγω τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο προέδρων πραγματοποιήθηκε στις 21 Απριλίου.

«Τώρα θέλουν την πρώτη μου κλήση, δεν έχω κανένα πρόβλημα να τους τη δώσω, πέρα από το ότι δεν μου αρέσει να δίνω τις κλήσεις μου στα μέσα ενημέρωσης όταν έχω έχουν να κάνουν με ξένα κράτη» δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος υποβάθμισε επίσης τη σημασία των προσεχών ακροάσεων  από τις επιτροπές των Δημοκρατικών, λέγοντας ότι μέχρι στιγμής οι μαρτυρίες ήταν «καλές» και ότι «δεν έχει ακούσει ποτέ για αυτούς τους ανθρώπους» που έχουν κληθεί να καταθέσουν για την έρευνα που σχετίζεται με την αποπομπή.

Κατηγόρησε επίσης το σκεπτικό πίσω από τη διαδικασία της έρευνας λέγοντας πως βρήκαν δέκα ανθρώπους που τον μισούν και τους «ανακάτεψαν» στην έρευνα.

Σε εξέλιξη η έρευνα για αποπομπή

Η έρευνα, που χαρακτηρίστηκε «κυνήγι μαγισσών» από τον Τραμπ, ξεκίνησε από επιτροπές υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών τον Σεπτέμβριο μετά από καταγγελία πληροφοριοδότη που δήλωσε ότι ο Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία του σε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, «πιέζοντας» για έρευνα εναντίον του Τζο Μπάιντεν και έναν εκ των αντιπάλων του Αμερικανού Προέδρου για τις εκλογές του 2020.

Tags:
Ουκρανία, ΗΠΑ, αποπομπή, έρευνα, τηλεφωνική επικοινωνία, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK