02:47 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κρίστιαν Ν., που ήταν αξιωματούχος του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, αποπέμφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο επειδή αποκαλύφθηκε ότι έδινε διουρητικά σε γυναίκες που αναζητούσαν εργασία και, στη συνέχεια, τις φωτογράφιζε όταν έκαναν την ανάγκη τους.

Αξιωματούχος του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντοπίστηκε, τον περασμένο Ιούνιο, να παγιδεύει γυναίκες που αναζητούσαν εργασία με διουρητικές ουσίες και, στη συνέχεια, τις φωτογράφιζε την ώρα που έκαναν την ανάγκη τους.

Ειδικότερα, ο Κριστιάν Ν. υποδεχόταν τις γυναίκες που αναζητούσαν εργασία στο γραφείο του και έριχνε διουρητικά στο ποτό τους. Έπειτα, τις συνόδευε σε μια βόλτα στην πόλη μέχρι να δράσουν οι ουσίες. Ως εκ τούτου, τις ανάγκαζε να ουρήσουν σε δημόσια θέα, κρυμμένες πίσω από το σακάκι του, και εκείνος τις φωτογράφιζε εν αγνοία τους.

Όπως αναφέρει η «Libération», που επικοινώνησε με τον Κριστιάν Ν., πέντε από τα θύματά του και αξιωματούχους του εν λόγω υπουργείου, η δράση του διήρκεσε για δέκα ολόκληρα χρόνια. Ο άνδρας αποπέμφθηκε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι συνάδελφοί του στο Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας τον αποκαλούσαν «φωτογράφο» λόγω της εμμονής του με το να φωτογραφίζει γυναίκεια πόδια. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας άλλος αξιωματούχος τον είδε να απαθανατίζει τα κάτω άκρα μιας επιμελήτριας και το ανέφερε στους ανώτερούς του.

Ο Κρίστιαν Ν. κατηγορήθηκε για διαχείριση μιας βλαβερής ουσίας, σεξουαλική επίθεση συνοδεία κατάχρησης εξουσίας, φωτογραφική παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ο ίδιος παραδέχθηκε τις πράξεις του, αλλά υποστήριξε ότι ο αριθμός των θυμάτων δεν ανέρχεται σε 200 μα σε 10 έως 20 και χαρακτήρισε «καταπιεστική» τη συμπεριφορά του.

Μάλιστα, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του βρέθηκε φάκελος με το όνομα «Πειράματα» και στον οποίο κρατούσε αρχεία με τα στοιχεία των θυμάτων του και τη συμπεριφορά του.

Ένα από τα θύματα νοσηλεύτηκε με σοβαρή λοίμωξη και ο Κριστιάν Ν. δήλωσε άγνοια για το ενδεχόμενο πρόκλησης βλαβών λόγω της διουρητικής ουσίας με τις οποίες παγίδευε τις γυναίκες. Επίσης, μια γυναίκα έστειλε σχετική επιστολή στο Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας χωρίς να πάρει απάντηση και άλλη μία απευθύνθηκε στην αστυνομία, η οποία της είπε ότι η καταγγελία της δεν θα λαμβανόταν υπόψη λόγω της θέσης του αξιωματούχου.

Τέλος, ο Κρίστιαν Ν. είχε διατελέσει μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου για την Ισότητα Ανδρών και Γυναικών για δύο ολόκληρα χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Αστυνομικός βοηθά κότα να περάσει απέναντι - Φωτογραφία

Tags:
πολιτικός, γυναίκες, φωτογραφία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK