06:20 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 00
Βρείτε μας

Ο ιερός τόπος Αγιόντια στην Ινδία θα δοθεί στους Ινδουιστές, αποφάσισε το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, σε μια απόφαση που θεωρείται ιστορική.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε ότι η ιερή πόλη Αγιόντια (Ayodhya) θα ανήκει στους Ινδουιστές και οι Μουσουλμάνοι θα λάβουν μια άλλη περιοχή για να χτίσουν τζαμί. Η ιστορική απόφαση έχει γνωστή νωρίς το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας).

Ο ιερός τόπος Αγιόντια έχει βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρών θρησκευτικών ταραχών και συγκρούσεων στην Ινδία.

Με βάση την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, η Αγιόντια θα παραδοθεί σε ένα κονσόρτιουμ που θα επιβλέψει την κατασκευή ενός ινδουιστικού ναού, ενώ ένα άλλο κομμάτι γης θα δοθεί σε Μουσουλμάνους για να χτίσουν νέο τζαμί.

Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται αφότου ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, είχε καλέσει τον κόσμο να διατηρήσει την ειρήνη και να παραμείνει ψύχραιμος, τονίζοντας ότι η δικαστική ετυμηγορία δεν συνιστά ούτε νίκη ούτε ήττα κανενός. Το κόμμα του Μόντι κατά την προεκλογική περίοδο είχε υποσχεθεί να χτίσει έναν ναό στην Αγιόντια κατεδαφίζοντας ό,τι έχει απομείνει από τέμενος του 16ου αιώνα.

Οι Ινδουιστές θεωρούν ότι η περιοχή Αγιόντια τούς ανήκει καθώς εκεί γεννήθηκε ο θεός Ράμα και ότι το ισλαμικό τέμενος χτίστηκε στα ερείπια παλαιότερου ινδουιστικού ναού.

Οι Μουσουλμάνοι, από την πλευρά τους, επικαλούνται ότι η Αγιόντια υπήρξε για αιώνες λατρευτικός τόπος γι' αυτούς.

Tags:
μουσουλμάνοι, τέμενος, μουσουλμανικό τέμενος, Ινδουισμός, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK