20:44 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι τελευταίες διαδηλώσεις σηματοδοτούν την 52η εβδομάδα των διαδηλώσεων των Κίτρινων Γιλέκων, από την εμφάνισή τους στις 17 Νοεμβρίου 2018. Τουλάχιστον έξι άτομα τραυματίστηκαν στο Μονπελιέ.

Οι ταραχές έπληξαν τους δρόμους του Μονπελιέ, μόλις μια εβδομάδα πριν από την πρώτη επέτειο από την αρχή του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και δώδεκα άτομα κρατήθηκαν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, καθώς σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ των Κίτρινων Γιλέκων και της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα για να διασκορπίσουν το πλήθος.

​Η αστυνομία χρησιμοποίησε επίσης κανόνια νερού, αφού οι διαδηλωτές μπλοκάρουν το κέντρο της πόλης το απόγευμα. Ορισμένοι διαδηλωτές, που φορούσαν μάσκες αερίου, κράνη ή κιγκλιδώματα, είχαν δει ρίχνοντας σφαιρίδια καπνού και πυροτεχνήματα.

​Μεταξύ 600 και 700 κίτρινων γιλέκων συγκεντρώθηκαν για να λάβουν μέρος σε διαμαρτυρίες το Σάββατο.

Τουλάχιστον επτά άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση για πράξεις βίας και εξέγερσης.

Το κύμα των μαζικών συγκεντρώσεων ξεκίνησε στη Γαλλία το Νοέμβριο του 2018, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέες αυξήσεις φόρου στα καύσιμα. Ενώ οι αρχές ακύρωσαν την κίνηση και εισήγαγαν άλλα μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης, τα Κίτρινα Γιλέκα συνεχίζουν να διαμαρτύρονται στους δρόμους σε όλη τη χώρα κάθε Σαββατοκύριακο.

Tags:
αστυνομία, Γαλλία, κίτρινα γιλέκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK