02:52 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έχουμε ακούσει για την αιολική ενέργεια, για τα φωτοβολταϊκά, αλλά μια «παμπ» στο Ηνωμένο Βασίλειο -προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την κλιματική αλλαγή- αποφάσισε να μετατρέψει τα... κόπρανα σε βιοαέριο για τη θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα

Έναν άκρως πρωτότυπο τρόπο ανανεώσιμης πηγής ενέργειας βρήκε μια «παμπ», στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς μετατρέπει τα... κόπρανα των πελατών της σε ενέργεια.

Ειδικότερα, η εταιρεία ύδρευσης του Γιορκσάιρ εγκατέστησε μια προσωρινή «παμπ» προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Σε αυτήν την ιδιαίτερη «πάμπ», που δεν σερβίρει αλκοόλ παρά μόνο νερό, τα... κόπρανα των πελατών καταλήγουν σε μια κοντινή εγκατάσταση και μετατρέπονται σε βιοαέριο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέρμανση και στον ηλεκτρισμό.

Ο επικεφαλής της βιωσιμότητας της εταιρείας ύδρευσης του Γιορκσάιρ, Γκόρντον Ρότζερς, δήλωσε στο Ruptly: «Ο στόχος είναι να "βοηθήσουμε τους πελάτες να εμπλακούν με έναν ανάλαφρο τρόπο" στον αντίκτυπο της κλιματικής έκτακτης ανάγκης. Είμαστε υπερήφανοι για την ενέργεια μέσω των κοπράνων!».

Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, παμπ, θέρμανση, ηλεκτρική ενέργεια, ενέργεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK