02:44 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
0 0 0
Βρείτε μας

Ομάδα διαδηλωτών κατέλαβε, το Σάββατο (9/11), το κτήριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στη Βολιβία, καθώς το κλίμα στη χώρα παραμένει έκρυθμο μετά τις προεδρικές εκλογές.

Το κλίμα στη Βολιβία παραμένει τεταμένο και, μάλιστα, το Σάββατο (9/11), ομάδα διαδηλωτών κατέλαβε το κτήριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, αναγκάζοντας τους δημοσιογράφους και τους υπαλλήλους να το εγκαταλείψουν.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, καταδίκασε την εν λόγω κίνηση και τη χαρακτήρισε ως «δικτατορική πράξη».

​Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, αξιωματούχοι των δυνάμεων αποκατάστασης της τάξης ενώθηκαν με διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της Βολιβίας και στην πόλη της Σάντα Κρουζ Ντε Λα Σιέρα.

Οι διαδηλώσεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ξέσπασαν στις 20 Οκτωβρίου, μετά την επικράτηση του Έβο Μοράλες στις προεδρικές εκλογές και την άρνηση της αντιπολίτευσης να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα.

Έτσι, από τις διαδηλώσεις έχουν τραυματιστεί περίπου 380 άνθρωποι.

Ο Έβο Μοράλες, από την πλευρά του, κάλεσε την αντιπολίτευση σε διάλογο, παρότρυνε τους αστυνομικούς που διαδηλώνουν να σεβαστούν το Σύνταγμα και η κυβέρνηση απαγόρευσε στον Στρατό να εμπλακεί προκειμένου να καταστείλει τις κινητοποιήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Μήπως οι ΗΠΑ χάνουν και πάλι τη Λατινική Αμερική;

Θέμα:
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
Tags:
Έβο Μοράλες, διαδηλωτές, διαδηλώσεις, αντιπολίτευση, Βολιβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK