02:39 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τουλάχιστον 250 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που ξέσπασαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράκ και τουλάχιστον τέσσερις σκοτώθηκαν σε ανάλογες κινητοποιήσεις, το Σάββατο (9/11), στη Βαγδάτη.

Ο κύκλος του αίματος στη Βαγδάτη συνεχίζεται και έτσι ακόμα τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις που ξέσπασαν στο Ιράκ και το Σάββατο (9/11). Επίσης, άλλοι 100 τραυματίσθηκαν.

Σύμφωνα με αξιωματούχους Υγείας, που μίλησαν σε δημοσιογράφους υπό καθεστώς ανωνυμίας, οι τρεις από τους τέσσερις πυροβολήθηκαν και ο έτερος νεκρός εξέπνευσε από δακρυγόνο.

Οι διαδηλωτές, μάλιστα, πέταξαν βόμβες μολότοφ στις δυνάμεις επιβολής της τάξης. Οι αστυνομικές αρχές απώθησαν τους πολίτες ακόμα πιο μακριά από την Πράσινη Ζώνη.

​Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Αμπντούλ Μαχντί, κάλεσε τους διαδηλωτές να επιστρέψουν στην κανονικότητα, αναγνώρισε λάθη στην πολιτική και υποσχέθηκε έρευνα για τις δολοφονίες των πολιτών. Συγκεκριμένα, είπε: «Οι πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα είναι σημαντικοί θεσμοί σε οποιοδήποτε δημοκρατικό σύστημα και έχουν κάνει μεγάλες θυσίες, αλλά έχουν κάνει πολλά λάθη».

​Μέχρι στιγμής, περίπου 250 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις διαδηλώσεις, που προκλήθηκαν από την κοινωνική δυσαρέσκεια και το υψηλό ποσοστό ανεργίας.

Διαβάστε ακόμα:

Ρουκέτες κατά στρατιωτικής βάσης με αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ

Tags:
τραυματίες, νεκροί, διαδηλωτές, διαδηλώσεις, Ιράκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK