02:56 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μικρές συσκευασίες ετυλιγμένες σε διάφορα στρώματα από μαύρο πλαστικό και σελοφάν γίνονται τακτικό θέαμα στη γαλλική ακτή του Ατλαντικού από τα τέλη Οκτωβρίου.

Μικρές συσκευασίες ετυλιγμένες σε διάφορα στρώματα από μαύρο πλαστικό και σελοφάν γίνονται τακτικό θέαμα στη γαλλική ακτή του Ατλαντικού από τα τέλη Οκτωβρίου.

Τα πακέτα έχουν πάνω τους ετικέτες διαμαντιών «μπριγιάν», αλλά ενώ το περιεχόμενό τους είναι πολύτιμο, δεν πρόκειται για πολύτιμους λίθους αλλά για  καθαρή κατά 80-90% κοκαΐνη, όπως έδειξαν αρκετές δοκιμές.

Το πρώτο πακέτο ανακαλύφθηκε στο Saint-Jean-de-Monts στις 18 Οκτωβρίου. Έκτοτε, τα πράγματα κλιμακώθηκαν, με το Le Parisien να αναφέρει ότι τα νέα πακέτα με το φάρμακο ανακαλύπτονται σχεδόν κάθε ώρα.

Συνολικά, περίπου 150κιλά ναρκωτικού, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων έχουν βρεθεί στις παραλίες μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων των 36 κιλών που βρέθηκαν διασκορπισμένα σε μια έκταση 10 χιλιομέτρων σε μια μόνο ημέρα, ένα εύρος με εκτιμώμενη αξία 3 εκατ. ευρώ.

Μια μαζική προσπάθεια των τοπικών αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να εντοπιστεί και να ανακτηθεί ο «λευκός χρυσός» προτού πέσει σε λάθος χέρια «καλοθελητών».

Οι γαλλικές αρχές προειδοποίησαν τους παραθεριστές να μην προσπαθήσουν να δυσκολέψουν την αστυνομία στο έργο της.

Η καταγωγή της κοκαΐνης παραμένει ένα μυστήριο. Οι ερευνητές εξετάζουν διάφορες εκδοχές μεταξύ των οποίων το φορτίο αυτό να βρισκόταν σε ένα φορτηγό πλοίο ή ένα ιστιοφόρο από τη Νότια Αμερική ή τις Δυτικές Ινδίες.

Το πλοίο που τα μετέφερε, πιθανολογείται ότι έπεσε σε μια καταιγίδα και βυθίστηκε με το φορτίο του.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, παρόμοια «τούβλα» με την ίδια επιγραφή ξεβράστηκαν σε μια παραλία στη Φλόριντα, καθώς ο τυφώνας Dorian σάρωσε τις ΗΠΑ.

Tags:
ναρκωτικά, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK