13:30 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η απόφαση του Προέδρου της Σρι Λάνκα, Μαϊθριπάλα Σιρισένα, να αποδώσει χάρη σε θανατοποινίτη που καταδικάστηκε για δολοφονία Σουηδής εφήβου, το 2005, προκάλεσε οργή στο διαδίκτυο.

Οι χρήστες του διαδικτύου πνέουν τα μένεα κατά του απερχόμενου προέδρου της Σρι Λάνκα, Μαϊθριπάλα Σιρισένα, που έδωσε χάρη σε θανατοποινίτη ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία Σουηδής το 2005.

Ειδικότερα, η Ιβόν Γιόνσον που είχε υπηκοότητα της Σουηδίας και της Σρι Λανκα, δολοφονήθηκε στις σκάλες του σπιτιού της στον Κολόμπο που είναι η πρωτεύουσα της ασιατικής νησιωτικής χώρας.

Δράστης ήταν ο -τότε- 19χρονος Τζουν Τζαγιαμάχα, ο οποίος κατάγεται από μία από τις πιο επιδραστικές οικογένειες της Σρι Λάνκα, και η δολοφονία έγινε ύστερα από διαπληκτισμό με το θύμα.

​Αρχικά, καταδικάστηκε σε κάθειρξη δώδεκα ετών αλλά, στη συνέχεια, η έφεση που άσκησε, οδήγησε το δικαστήριο στην απόφαση επιβολής της θανατικής ποινής.

Ο Πρόεδρος της χώρας, πάντως, δικαιολόγησε την απόφασή του για απόδοση χάρης στον θανατοποινίτη, βασιζόμενος στην καλή διαγωγή του κρατούμενου.

Πάντως, η αδελφή του θύματος επέκρινε σφόδρα την κίνηση του Προέδρου της Σρι Λάνκα, κάνοντας λόγο για δυσβάσταχτη είδηση και απέρριψε τους ισχυρισμούς για ατύχημα που προκάλεσε τη δολοφονία.

Η ίδια, με έτερη ανάρτησή της στο Twitter, τόνισε ότι ο δράστης «έδειξε και εξακολουθεί να μην δείχνει καμία απογοήτευση για αυτό που έχει κάνει» και συμπλήρωσε: «Το να πεις ότι η βίαιη δολοφονία της αδελφής μου έχει μετατρέψει τον κόσμο μας ανάποδα είναι υποτιμητικό».

​Πολλοί χρήστες του διαδικτύου δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν «ανόητο» τον Πρόεδρο της Σρι Λάνκα και αποκάλεσαν την πράξη του «ανούσια και χωρίς σημασία».

Διαβάστε ακόμα:

200 φορές μικρότερη από ένα λιοντάρι: Πείτε γεια στη μικρότερη γάτα του κόσμου

Tags:
κρατούμενος, δολοφονία, θανατική ποινή, Σρι Λάνκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK