03:20 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αριθμός των ηλικιωμένων ανθρώπων που έχουν εισαχθεί σε βρετανικό νοσοκομείο λόγω χρήσης κοκαΐνης έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με πριν από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας.

Οι συνταξιούχοι πάνω από τα 90 που νοσηλεύονται λόγω χρήσης της κοκαΐνης, στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν αυξηθεί σημαντικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας που παρουσιάστηκαν την Κυριακή (10/11).

Ειδικότερα, μπορεί ο εν λόγω αριθμός να είναι ίδιος με πέρσι, αλλά έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε σχέση με πριν από δύο δεκαετίες.

Η ανάλυση των στοιχείων δείχνει αύξηση κατά 88% του αριθμού των ανθρώπων, ηλικίας 60 ετών και άνω, που αντιμετωπίζουν διαταραχές οι οποίες σχετίζονται με την κοκαΐνη στην Αγγλία.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία για χρήση κοκαΐνης αυξήθηκαν από 45 το 2009 σε 379 το 2019.

Μάλιστα, με βάση στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, δέκα ηλικιωμένοι ασθενείς από 90 έως 99 ετών έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία με διανοητικές και συμπεριφορικές διαταραχές ως αποτέλεσμα της «χρήσης κοκαΐνης» μέσα στο 2019.

Η Δρ. Έμιλι Φιντς του Τμήματος Εθισμών της Ψυχιατρικής Σχολής του Βασιλικού Κολεγίου, σχολίασε στους «Sunday Times»: «Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η χρήση κοκαΐνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ψυχικής υγείας, με αποτέλεσμα να γίνονται τόσο άσχημα και να πρέπει να εισαχθούν στο νοσοκομείο».

Από την πλευρά του, ο Σατζίντ Τζαβίντ αναφέρθηκε στη μεσαία τάξη, λέγοντας: «Μπορεί να μην φτάσουν ποτέ σε μια υποβαθμισμένη περιοχή και να μην βλέπουν ποτέ κάποια πράξη σοβαρής βίας, αλλά οι παράνομες συνήθειες τους ρίχνουν λάδι στη φωτιά που κατακλύζει τις κοινότητές μας».

Διαβάστε ακόμα:

Κυνήγι θησαυρού με πάνω από 150 κιλά «διαμαντένιας» κοκαΐνης

Tags:
κοκαΐνη, ηλικιωμένοι, νοσοκομείο, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK