17:33 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένας θανατηφόρος μύκητας που προσβάλλει τα φίδια έχει καταγραφεί στην Καλιφόρνια και τα ερπετά χάνουν το δέρμα τους, με αποτέλεσμα να «μουμιοποιούνται».

Μία σπάνια λοίμωξη που προσβάλλει τα φίδια και καταστρέφει το δέρμα τους, με αποτέλεσμα να μοιάζουν σε «μούμιες», φαίνεται πως έχει εντοπιστεί στην Καλιφόρνια.

Το Τμήμα Ψαριών και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια ανακοίνωσε, την περασμένη Τρίτη, ότι ένα φίδι εντοπίστηκε στο Πλίμουθ από έναν άνθρωπο «σε κατάσταση πόνου». Συγκεκριμένα, το ερπετό έμοιαζε να έχει «μουμιοποιηθεί» ολοκληρωτικά, καθώς το δέρμα του ήταν φουσκωμένο και έπεφτε.

Το πλάσμα μεταφέρθηκε σε κέντρο για την άγρια ζωή, στη Σιέρα Νεβάδα, και θανατώθηκε λόγω της «κακής κατάστασής του». Η νεκροψία έδειξε ότι το φίδι είχε μολυνθεί από τον μύκητα της εν λόγω ασθένειας, που ονομάζεται «Ophidiomyces ophiodiicola».

​Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος μύκητας ανιχνεύθηκε και σ' ένα νεκρό νερόφιδο στο Φόλσομ, «καταδεικνύοντας πως δεν πρόκειται για μοναδικό περιστατικό», σύμφωνα με το Τμήμα Ψαριών και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια.

Η ασθένεια που έχει εντοπιστεί από το 2008 φαίνεται πως μολύνει μόνο τα φίδια μέχρι στιγμής και οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να μην ενοχλούν τα ερπετά εάν τα βλέπουν να έχουν προσβληθεί από τον θανατηφόρο μύκητα.

Τα φίδια κολλούν τη λοίμωξη μέσω ουλών στο δέρμα τους ή ύστερα από επαφή με άλλα ερπετά που έχουν προσβληθεί. Στη συνέχεια, ο μύκητας σκοτώνει το ζώο, εμποδίζοντας το να τρώει και το καθιστά ευάλωτο σε αρπακτικά ζώα.

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί περιπτώσεις σε 23 Πολιτείες και σε 20 διαφορετικά είδη.

Πάντως, οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί αφού αποκλείουν τη μετάδοση της ασθένειας στους ανθρώπους.

Διαβάστε ακόμα:

Φίδι δάγκωσε ράπερ στα γυρίσματα βιντεοκλίπ - Βίντεο

 

Tags:
ΗΠΑ, μούμια, δέρμα, λοίμωξη, φίδι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK