05:47 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Καταλονία πλήττεται από βίαιες διαμαρτυρίες μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας να καταδικάσει σε φυλάκιση Καταλανούς ηγέτες για την εμπλοκή τους στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία το 2017.

Διαδηλωτές του κινήματος «Δημοκρατικού Τσουνάμι» έκλεισαν αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Γαλλία και την Ισπανία στο πλαίσιο διαδήλωσης για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το Μέσο Naciodigital, εκατοντάδες άνθρωποι μπλόκαραν τα σύνορα στη Λα Χονκουέρα. Σε ανάρτηση στο Twitter το «Τσουνάμι» παρακινεί πολίτες να ταξιδέψουν στη Λα Χονκουέρα για να κλείσουν τα σύνορα με αυτοκίνητα ή με άλλα μέσα.

​Το κίνημα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η διαμαρτυρία θα ξεκινούσε σήμερα και είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει 72 ώρες, έως την Τετάρτη. 

​Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 09:00. Αρχικά αποκλείστηκαν οι νότιες λωρίδες AP-7 και ήταν ανοιχτή η λωρίδα με κατεύθυνση τη Γαλλία, ωστόσο, αργότερα διακόπηκε εντελώς η κυκλοφορία, σύμφωνα με το Κέντρο Κίνησης.

Τον Οκτώβριο το ισπανικό Ανώτατο Δικαστήριο επέβαλε σε Καταλανούς πολιτικούς ποινές εννέα έως 13 ετών φυλάκισης για τις κατηγορίες του στασιασμού και τρία πρόστιμα για ανυπακοή. Επίσης εξέδωσε ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα για σύλληψη του Πουτζντεμόν. Οι δικαστικές αποφάσεις πυροδότησαν βίαιες διαμαρτυρίες στην Καταλονία.

Tags:
διαδηλώσεις, διαδηλωτές, ανεξαρτητοποίηση, ανεξαρτησία, Ισπανία, Καταλονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK