00:57 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πως, σε ό,τι αφορά τη Συρία, η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται κυρίως για τον έλεγχο του πετρελαίου της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να κλέψουν το πετρέλαιο της Συρίας, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο καταστρέφουν τις ευκαιρίες για πολιτική διευθέτηση.

Ο κ. Λαβρόφ υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Αρμένιο ομόλογό του Ζοχράμπ Μνατσακανιάν ότι η Ρωσία θα επιμείνει ώστε ο συριακός στρατός να αναλάβει το συντομότερο δυνατόν τον έλεγχο ολόκληρης της επικράτειας της χώρας, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η πολιτική διαδικασία και να εξαλειφθεί η τρομοκρατία.

«Όσο για το τι κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο βόρειο τμήμα της Συρίας... Φυσικά, η προσπάθειά τους να κλέψουν τη Συρία και να πάρουν τον έλεγχο των κοιτασμάτων πετρελαίου, είναι παράνομη και δεν φέρνει τίποτα καλό στη συριακή διευθέτηση, διατηρεί μόνο μια σημαντική πηγή ανησυχίας και μια σημαντική απειλή σε αυτό το τμήμα της Συρίας», πρόσθεσε ο κ. Λαβρόφ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα εκφράσει την επιθυμία να φέρει τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στη Συρία «πίσω στο σπίτι», ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, ένα σημαντικό αμερικανικό δυναμικό παραμένει σε ορισμένες περιοχές της Συρίας.

Ο κ. Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για αυτό που περιέγραψε ως «εξασφάλιση» του πετρελαίου της Συρίας.

Νωρίτερα, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για λαθρεμπόριο του πετρελαίου της χώρας του, κάνοντας λόγο για παράδειγμα της αμερικανικής πολιτικής λεηλασίας των δικαιωμάτων των άλλων λαών.

Διαβάστε επίσης:

Πεντάγωνο: Έχουμε το δικαίωμα άμυνας κατά δυνάμεων που «απειλούν» τα κοιτάσματα πετρελαίου στη Συρία

Σχετικά:

Περίπου 600 αμερικανικοί στρατιωτικοί παραμένουν στη Συρία
Tags:
Πετρέλαιο, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK