19:22 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
0 11
Βρείτε μας

Η Τζανίνε Άνιες είναι μέλος της Γερουσίας από το 2009 και ανήκει στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης,

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Βολιβία, μετά την παραίτηση του Έβο Μοράλες από την προεδρία της χώρας, κατόπιν απαίτησης των επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το θέση του προέδρου της λατινοαμερικανικής χώρας θα καταλάβει προσωρινά η δεύτερη αντιπρόεδρος της Γερουσίας, Τζανίνε Άνιες.

Και ο λόγος είναι ότι πέραν του Έβο Μοράλες, την παραίτησή τους υπέβαλαν τόσο ο αντιπρόεδρος Λινέρα, όσο και η πρόεδρος της Γερουσίας, Αντριάνα Αριάζα.

«Θα είμαι στη Λα Παζ τη Δευτέρα για να αναλάβω επισήμως την Προεδρία στη σωστή μεταφορά της (εκτελεστικής) εξουσίας έτσι ώστε να κηρύξω νέες εκλογές» δήλωσε νωρίτερα η Άνιες, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Unitel».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άνιες θα καταστεί η 68η πρόεδρος της Βολιβίας και μόλις η δεύτερη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της χώρας.

Ποια είναι η Τζανίνε Άνιες

Η Άνιες γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου του 1967 και είναι πολιτικός και δικηγόρος. Διατελεί μέλος της Γερουσίας από τις 22 Ιανουαρίου του 2010 και έχει χαρακτηριστεί ως σφοδρός επικριτής των πολιτικών του Μοράλες.

Η ίδια, άλλωστε, ανήκει στο αντιπολιτευόμενο κόμμα PPV – CN, το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης στη Βολιβία, ελέγχοντας 10 από τις συνολικά 36 έδρες της Γερουσίας. Ιδεολογικά ανήκει στον κεντροδεξιό και δεξιό συντηρητικό χώρο.

Η Άνιες είναι παντρεμένη με τον Έκτορ Ερνάντο Καρβαχάλ, πολιτικό από την Κολομβία.

Υπενθυμίζεται ότι στις πρόσφατες εκλογές της 20ης Οκτωβρίου του 2019, ο Μοράλες έλαβε το 47,08% των ψήφων, ενώ ο Κάρλος Μέσα, υποψήφιος του PPV – CN, συγκέντρωσε ποσοστό της τάξης του 36,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βολιβία: «Πραξικόπημα», αυτή η απαγορεύμενη λέξη

Θέμα:
Βολιβία - Παραίτηση Έβο Μοράλες (34)
Tags:
Λατινική Αμερική, αντιπολίτευση, γυναίκα, παραίτηση, Βολιβία, πρόεδρος, Τζανίνε Άνιες, Έβο Μοράλες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK