03:14 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (207)
0 0 0
Βρείτε μας

Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. υιοθέτησε το νέο πλαίσιο για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας.

Τα δικαιώματα της Τουρκίας και του Ψευδοκράτους στην ανατολική Μεσόγειο υπογράμμισε το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, απαντώντας στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματα μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, παρά τα ευρωπαϊκά βήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων, το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Και συνέχισε: «Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το διεθνές δίκαιο και να ενθαρρύνουμε τη συνεργασία για μόνιμη σταθερότητα στην περιοχή». Μάλιστα, έβαλε εναντίον των Βρυξελλών, τις οποίες χαρακτήρισε ως εργαλείο της Κύπρου και της «μαξιμαλιστικής στάσης της».

«Δεν μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα και να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, με βάση το διεθνές δίκαιο και τη δικαιοσύνη» έσπευσε να προσθέσει.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή (σ.σ. Δευτέρα) συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., υιοθέτησε το νέο πλαίσιο για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, λόγω της «παράνομης δραστηριότητας» στην ανατολική Μεσόγειο.

«Το πλαίσιο θα καταστήσει εφικτή την επιβολή κυρώσεων σε βάρος προσώπων ή οντοτήτων που ευθύνονται ή εμπλέκονται στις μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες γεωτρήσεων υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε το Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα, τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. επανέλαβαν την πλήρη στήριξή τους στην Κύπρο, αξιώνοντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει προτάσεις για περιοριστικά μέτρα σε βάρος της Τουρκίας. 

Τα νέα μέτρα θα περιλαμβάνουν ταξιδιωτική απαγόρευση και «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων για άτομα και οντότητες, οι οποίες εμπλέκονται στις τουρκικές γεωτρήσεις.

Θέμα:
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (207)
Tags:
Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, κοίτασμα, γεώτρηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, κυρώσεις κατά Τουρκίας, κυρώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK