17:58 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση της υγείας του Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή της πλατφόρμας WikiLeaks, εξέφρασε ο πατέρας του.

Σε κακή κατάσταση βρίσκεται ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, όπως έκανε γνωστό ο πατέρας τους Τζον Σίπτον.

Ο ίδιος σημείωσε πως θα πρέπει να επιτραπεί να επισκεφθούν τον γιο του γιατροί της επιλογής του.

«Δεν είναι πολύ καλά. Μετά από πολλά χρόνια διώξεων, η υγεία του αρχίζει να επιδεινώνεται άσχημα ... Πιστεύουμε ότι μπορεί να ανακάμψει αν οι συνθήκες αλλάξουν πολύ γρήγορα», δήλωσε ο πατέρας του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ασάνζ λαμβάνει ιατρική βοήθεια στη βρετανική φυλακή, αλλά οι δικηγόροι του επιμένουν ότι οι γιατροί πρέπει να είναι της επιλογής του.

Ο Σίπτον δήλωσε επίσης ότι θα ήθελε να έρθει σε επαφή με τις ρωσικές αρχές προκειμένου να λάβει πρόσθετη βοήθεια για την απελευθέρωση του γιου του.

Πρόσθεσε δε ότι οι κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας δεν έχουν έρθει ακόμα σε επαφή με την οικογένεια του για να συζητήσουν πιθανές αποζημιώσεις για τα έτη που πέρασε υπό κράτηση.

Μετά τη σύλληψη του Ασάνζ πριν λίγους μήνες, διάφοροι ειδικοί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με την υγεία του.

Τον Μάιο,  ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για τα δικαιώματα του ΟΗΕ καταδίκασε την «σκόπιμη και συντονισμένη κακοποίηση» που επέβαλαν για χρόνια στον Ασάνζ οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας.

Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι ο Ασάνζ είχε συστηματικά διωχθεί και η υγεία του επιδεινώθηκε ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης έκθεσής του σε καταστάσεις που δημιουργούν άγχος και ψυχολογικό τραύμα.

Tags:
ποινή φυλάκισης, φυλάκιση, WikiLeaks, υγεία, Τζούλιαν Ασάνζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK