15:10 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (299)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με διάφορες χώρες, με στόχο την επιστροφή ξένων μαχητών, οι οποίοι κρατούνται στη Συρία. Επαφές και με τη Ρωσία.

Σε διαβουλεύσεις με τη Ρωσία για την επιστροφή ξένων μαχητών, ρωσικής καταγωγής, οι οποίοι κρατούνται στη Συρία, βρίσκονται οι ΗΠΑ, όπως διαβεβαίωσε αξιωματούχος του αμερικανικού State Department.

«Είμαστε σε συζητήσεις με τους Ρώσους. Υπάρχει μεγάλος αριθμός κρατούμενων από τη Ρωσία» ανέφερε - μεταξύ άλλων - ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Επιβεβαίωσε δε, ότι «οι Ρώσοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για την επιστροφή αυτών των ανθρώπων». «Αλλά είμαστε ακόμη σε πρόωρο στάδιο» πρόσθεσε.

Επιπλέον, έκανε λόγο για «αργή πρόοδο» στον επαναπατρισμό ξένων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

«Το κάνουμε χώρα – χώρα. Απαιτεί πολλή παρασκηνιακή δουλειά για τη νομική κατάσταση της κάθε χώρας» εξήγησε, στο ίδιο πλαίσιο.

«Έχουμε κάποιες επιτυχίες στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας. Έχουμε δει ορισμένους να επιστρέφουν στην Ευρώπη, αλλά μόνο στη Βοσνία και στο Κόσοβο, και ένα άτομο στην Ιταλία», συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: «Δεδομένου ότι υπάρχουν εκατοντάδες από την Ευρώπη, τη δυτική Ευρώπη και την κεντρική Ευρώπη, είναι μεγάλο ζήτημα διπλωματικής συζήτησης».

Διαβεβαίωσε τέλος, ότι η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να διαθέτει εμπιστοσύνη στις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων, όπου βρίσκονται οι κρατούμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 9 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, με στόχο την εκκαθάριση της παραμεθόριας περιοχής από τους Κούρδους μαχητές του YPG - PKK.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγες ημέρες αργότερα, κατόπιν των διαδοχικών συμφωνιών της Τουρκίας αρχικά με τις ΗΠΑ και μετέπειτα με τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι ΗΠΑ εξετάζουν στοιχεία για εκτελέσεις στη βόρεια Συρία

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (299)
Tags:
Ισλαμικό Κράτος, ισλαμικό κράτος, ISIS, ISIS, ISIS, State Department, ΗΠΑ, ρωσικός στρατός, Ρωσία, πόλεμος στη Συρία, Συρία, μαχητές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK