20:50 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της χιλιανής πρωτεύουσας Σαντιάγο, κρατώντας σημαίες της χώρας και πανό με συνθήματα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην εμβληματική Plaza Italia, στο κέντρο της χιλιανής πρωτεύουσας Σαντιάγκο, προκειμένου να κατευθυνθούν στην έδρα της Ενωτικής Ομοσπονδίας εργατικών ενώσεων (CUT) του πιο ισχυρού συνδικάτου στη χώρα, περνώντας μπροστά από το προεδρικό μέγαρο Λα Μονέδα, την έδρα της κυβέρνησης.

Το κάλεσμα για «γενική απεργία» στις δημόσιες υπηρεσίες, απηύθυναν 100 οργανώσεις που έχουν ενωθεί σε μια «κοινωνική Πλατφόρμα», όπως η CUT και πολλά συνδικάτα από τους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, των λιμενικών και των τελωνειακών υπηρεσιών.

Ακολούθως, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μεγάλος αριθμός σχολείων σχολεία ήταν κλειστά και τα μαθήματα στα πανεπιστήμια δεν έχουν ξαναρχίσει από τις 18 Οκτωβρίου που ξέσπασε η κοινωνική κρίση, μετά την ανακοίνωση της αύξησης του εισιτηρίου στο μετρό της πρωτεύουσας.

Ωστόσο, τα δημόσια μέσα μεταφοράς λειτούργησαν σχεδόν κανονικά και δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου του Σαντιάγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνεχίζονται οι μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Χιλή - Βίντεο

Διαδηλωτές πυρπόλησαν πανεπιστήμιο στη Χιλή - Φωτογραφία

Tags:
Νότια Αμερική, Λατινική Αμερική, διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις, Χιλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK